İstanbul'da ölmek de sorun! Mezar kalmayınca satışlar durduruldu: Bakın mezar fiyatları ne kadar?

İstanbul'da ölmek de sorun! Mezar kalmayınca satışlar durduruldu: Bakın mezar fiyatları ne kadar?

İstanbul’da sadece yaşamak değil, artık ölmek de sorun! Mezar satışları durduruldu. İstanbul Mezarlıklar Daire Başkanı Ecevit Yılmaz açıkladı. Zincirlikuyu, Topkapı, Edirnekapı Şehitlik...

İstanbul’da mevcut mezarlık alanlarının hızla dolması, şehir yönetimini yeni mezarlık alanları tahsisine yöneltti. İstanbul Mezarlıklar Daire Başkanı Ecevit Yılmaz, şehir merkezinde 131 mezarlığın doluluk nedeniyle defin işlemlerine kapatıldığını açıkladı. Mevcut durumda 14 milyon metrekare mezarlık alanına sahip olan İstanbul’da, mezar yerleri ve defin işlemlerinin sürdürülebilirliği konusunda önemli adımlar atılıyor.

YENİ MEZARLIK ALANLARI YOLDA

Ecevit Yılmaz, ilerleyen yıllarda hizmete girmesi planlanan yeni mezarlık alanları sayesinde, İstanbul'da defin işlemlerinde sıkıntı yaşanmayacağını belirtti. Yılmaz, “Mevcut alanlarımıza ek olarak tahsis süreci tamamlanan ve gelecek yıllarda hizmete açılacak yeni mezarlık alanlarıyla İstanbul'da defin işlemleriyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmayacağı öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.

MEZAR YERİ SATIŞLARI ŞİMDİLİK DURDU

İstanbul’da şehit ve gazi yakınları dışında mezar yeri satışları şu an için yapılmıyor. Yılmaz, yeni mezarlık alanlarının devreye girmesiyle birlikte mezar yeri satışlarının yeniden değerlendirilebileceğini ifade etti. Şu anda defin sırasında hazırlanan bir mezarın fiyatı 170 TL olarak belirlenmiş durumda, ancak gelecekteki fiyatlandırma, alanların açılması ve çeşitli koşullara göre netleşecek.

MEZARLIKLAR KENT PLANLAMASINDA STRATEJİK ROL OYNUYOR

İstanbul'daki mezarlık alanlarının yalnızca defin işlemleri için değil, aynı zamanda şehrin genel planlaması ve sürdürülebilir gelişimi için de önem arz ettiğini belirten Yılmaz, “Mezarlık alanları, kent planlamasının bir parçası olarak stratejik bir şekilde ele alınmalı” dedi. Yollar, sosyal alanlar, sağlık ve eğitim tesisleri gibi temel hizmetlerin yanı sıra mezarlıkların da şehrin yapısında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

131 mezarlığın defin işlemlerine kapatıldığını belirten Yılmaz, "Şehir merkezindeki 131 mezarlık, defin işlemlerine kapatılmıştır. Zincirlikuyu, Topkapı, Kozlu, Edirnekapı Şehitlik, Eyüpsultan, Aşiyan, Ulus, Karacaahmet, Kartal, ve Çengelköy Mezarlıkları kapalı mezarlık alanlarımız arasında yer almaktadır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN