Eşi benzeri olmasın istedi, 100 yıllık işlemeler kullandı! 7 aylık emeğe yoğun talep: 70 Bin TL’den satışta

Eşi benzeri olmasın istedi, 100 yıllık işlemeler kullandı! 7 aylık emeğe yoğun talep: 70 Bin TL’den satışta

Sivas’ta yaşayan bıçak ustası, Topkapı Sarayı’nda gördüğü kılıçlardan esinlenerek yaptığı tasarımın eşi benzeri olmasın istedi, 100 yıllık işlemeler kullandı. 7 ay süren emeğin ardından istediği tasarımı elde eden ustanın o eseri 70 Bin TL’den satışta…

Sivas’ta yaşayan bıçak ustası Emre Göçeri, ürettiği bıçakların sağlamlığı ile Türkiye’ye nam salmış bir isim. Topkapı Sarayı’nda bulunan kılıçlardan etkilenerek, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir bıçak tasarladı. Normal boyutlardaki Sivas bıçağının 3 katı büyüklüğündeki bu özel bıçak, detaylarıyla göz kamaştırıyor.

7 AY SÜREN EMEK

Tasarım ve üretim aşaması toplamda 7 ay süren bıçağın gravür işlemleri el kalemi ile yapıldı. Emre Göçeri, “Biz birçok modelde bıçak ürettik ama Topkapı Sarayı’ndaki kılıcı inceledikten sonra çelik merakı başladı bende. Fatih Sultan Mehmet'in kılıcını gördükten sonra dövme bir çelik yapmamız gerektiğini anladık” diyerek, ilham kaynağını paylaşıyor.

sivasta-bicak-ustasi-1.jpg

NADİR MALZEMELERLE YAPILAN EŞSİZ TASARIM

Bıçağın sapında manda boynuzu kullanıldı ve bu özel malzeme için 22 yıl beklenildi. Göçeri, manda boynuzunun antika özellikte olduğunu ve dişi manda boynuzunun tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu kadar özel bir bıçağın yalnızca gösterim amaçlı kullanıldığını, protokol kısmına da gösterildiğini ifade ediyor.

Emre Göçeri, bıçağın tamamen el işçiliği ile yapıldığını vurguluyor. “Makinelerle yapılan gravürlerden kaçınarak, el yazması eski oyma kalemlerle işlemeyi gerçekleştirdik. Bu şekilde muhteşem bir sonuç elde ettik” diyor. Herkesin beğenisini kazanan bu bıçak için, 50 bin TL teklif alındığını ancak fiyatın 70 bin TL olarak belirlendiğini aktarıyor.

sivasta-bicak-ustasi-2.jpg

MİNYATÜR VERSİYONLAR DA YAPILIYOR

Göçeri, bıçağın minyatür versiyonlarını da ürettiklerini belirtiyor. Minyatürlerin yapım süreci ise yaklaşık 40 gün sürüyor. “Sadece minyatürlerini yapıyoruz ama asıl ürün için aynı kaliteyi sağlamak çok zor” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN