Bozuk para sorununa ‘Esnaf’ çözümü! Dükkanın camına astı herkes getirmeye başladı: 100 TL bozuk getirene…

Bozuk para sorununa ‘Esnaf’ çözümü! Dükkanın camına astı herkes getirmeye başladı: 100 TL bozuk getirene…

Bozuk parada tedarik sorunu devam ederken, bu soruna esnaftan ilginç bir çözüm geldi. Yozgat’ta fırıncılık yapan esnaf dükkanın camına astı herkes getirmeye başladı. İşte, Yozgatlı esnafın dikkat çeken o çözümü…

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, bozuk para sıkıntısı çeken bir fırıncı, yaratıcı bir çözüm önerisiyle dikkat çekti. Mehmet Işık adındaki fırıncı, müşterilerinin büyük çoğunluğunun kağıt para kullanması nedeniyle bozuk para sıkıntısı yaşamaya başladı. Fırıncı, bu durumu çözmek için ilginç bir kampanya başlattı.

BOZUK PARA GETİRENE EKSTRA PARA VERME ÇÖZÜMÜ

Mehmet Işık, dükkanının camına astığı yazıda 100 lira madeni para getiren müşterilere 110 lira vereceğini duyurdu. Bu yöntem, hem bozuk para sıkıntısını çözmeyi hem de müşterileri teşvik etmeyi amaçlıyor. Kampanya, yazının yayımlanmasının ardından yerel halk tarafından ilgiyle karşılandı ve fırıncının bozuk para sorunu hızla çözülmeye başlandı.

yozgatta-bozuk-para-bulamayan-esnafin-cozumu-1.jpg

Fırıncı Mehmet Işık, piyasada yaşanan ciddi boyuttaki bozuk para sıkıntısı hakkında şunları söyledi: “İlçede bu kampanyayı başlattık. 100 lira bozuk para getirene 110 lira veriyoruz. Bozuk para konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz, ekmeklerin küsuratlı olması bizi zor durumda bırakıyor. Fiyatların kağıt para ile ödenmesi ve bozuk paranın olmaması sıkıntıyı artırıyor. Vatandaşlarımıza sesleniyoruz; evlerindeki bozuk paraları getirsinler ve değerlendirelim. Esnaf olarak bu konuda çok büyük zorluklar yaşıyoruz.”

yozgatta-bozuk-para-bulamayan-esnafin-cozumu-2.jpg

HEM ESNAF HEM VATANDAŞ MUTLU OLUYOR

Fırıncı Işık, kampanyanın başladığı günden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. “Bu kampanya ile bozuk para sıkıntımızı çözmüş olduk. Herkesi dükkanımıza bekliyoruz. 100 lira getirene 110 lira veriyoruz, böylelikle hem bozuk para sorunumuzu hallediyoruz hem de vatandaşlara katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN