Şam'daki Rus Büyükelçiliği'ne havan toplu saldırı

Şam'daki Rus Büyükelçiliği'ne havan toplu saldırı

Suriye'nin başkenti Şam'da, muhalif gruplar Rusya Büyükelçiliği'ni havan topuyla vurdu.

Son dönemde Esad rejimine desteğini artıran Rusya'ya, Suriye'deki muhalif gruplardan saldırı geldi. Muhalifler, Şam'da bulunan Rusya Büyükelçiliği'ni havan toplarıyla vurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, elçilik binasında maddi hasar meydana geldi.

Saldırıyı doğrulayan Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Uluslararası toplumun büyük üyeleri, bölgedeki aktörlerle birlikte bu terör saldırısına karşı net bir duruş sergilemelidir" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın Esad'a desteği artıyor

Esad rejimine silah ve askeri uzman gönderdiğini açıklayan Rusya, geçtiğimiz günlerde Tartus limanına yeni savaş uçakları teslim etmişti. Lazkiye'de bulunan bir askeri üssün de Rus Hava Kuvvetleri'ne açıldığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN