Tırnaktaki bu lekeler ölümcül hastalığın habercisi! Uzman isim ‘kanser’ diyerek uyardı: Bu belirtilere dikkat edin

Tırnaktaki bu lekeler ölümcül hastalığın habercisi! Uzman isim ‘kanser’ diyerek uyardı: Bu belirtilere dikkat edin

Tırnak üzerinde çıkan lekeler birçok kişi tarafından önemsenmeyen bir durum olsa da aslında ciddi tehlikeler barındırabilir. Öyle ki doktorlar tırnaktaki bu lekelerin ölümcül hastalığın habercisi olduğunu söylüyor. Eğer bu belirtileri taşıyorsanız bir uzmana başvurmanız tavsiye ediliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden, cilt kanserleri ve hastalıklarıyla alakalı önemli bilgilendirmelerde bulundu. Uzman isim, tırnak dibinde görülen siyah lekenin bir cilt kanseri öncüsü olabileceğini ve geç kalındığında ise çok hızlıca ölümcül olabilecek bir tümöre dönüşebileceğini söyledi.

yeni-proje-20.jpg

SİYAH LEKELER CİLT KANSERİNİN HABERCİSİ OLABİLİR

Tırnak diplerinde görülen lekelere de değinen Prof. Dr. Özden, tırnak üstünde oluşan lekelere ilişkin şunları söyledi:

yeni-proje-21.jpg

“Sempozyumumuzun en ana konularımızın ilkini çıban ya da ‘köpek memesi’ hastalığı olarak bilinen hastalıkların tedavisindeki büyük gelişmelerden bahsettik. Bu da yeniliklerin bir tanesiydi. Tırnaklarda lekeler, daha doğrusu siyah çizgilenmeler cilt altı kanserinin bir bulgusu olabilir. Aynı cildin herhangi bir yerinde cilt kanseri görülebileceği ve bir ben gördüğümüzde bunun bir dermatolog tarafından bilgisayar deştiğinde muayene edilmesi gerektiği gibi tırnak dibinde de bu gelişebilir ve tırnak dibinde görülen bir siyah leke gerçekten ciddi anlamda bilgisayarla muayene edilmesi gereken bir cilt kanseri öncüsü olabilir. Cilt kanseri erken müdahale edilirse hayat kurtaracak, yüzde 90 şifa sağlanacak, iyi huylu bir tedavi ile düzelebilecek tümörken, geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek, şiddetli ve agresif bir tümördür. Bu nedenle erken teşhis çok önemlidir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN