Son zamanlarda popüler oldu ama tehlike saçıyor! Ani ölümlere neden olabilir: Uzman isim “kullanılmamalı” diyerek uyardı

Son zamanlarda popüler oldu ama tehlike saçıyor! Ani ölümlere neden olabilir: Uzman isim “kullanılmamalı” diyerek uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, tıbbi olmayan nedenlerle kullanılan sarı serumların potansiyel tehlikelerine dikkat çekerek, bu uygulamaların sadece uzman sağlık personeli tarafından, belirli tıbbi koşullar altında gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Halk arasında “sarı serum” ya da “atom” olarak bilinen enerji verici serumların hastane dışı kullanımları artış gösterdi. Bu durum, özellikle pandemi sonrası dönemde daha da yaygınlaştı. Son olarak ünlü şarkıcı Metin Erolat’ın ölümüyle ilgili iddialar, bu serumların risklerini yeniden gündeme getirdi.

yeni-proje-60.jpg

SERUM KULLANIMI TEHLİKELİ

Son günlerde, şarkıcı Metin Erolat’ın evinde aldığı sarı serumun kalp krizi geçirmesine yol açabileceği öne sürüldü. Erolat’ın sahne arkadaşı ünlü gitarist Kaan Öztürk, sağlık hizmeti adı altında verilen bu serumların riskli olduğunu belirtti.

ALERJİK REAKSİYON RİSKİ

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, sarı serumların hastane dışındaki uygulamalarında potansiyel riskler bulunduğunu ifade etti. "Bu serumların içine eklenen bilinmeyen maddeler, alerjik reaksiyonlara neden olabilir," diyen Erbaydar, bu tür uygulamaların tehlikeleri hakkında uyarıda bulundu.

yeni-proje-61.jpg

UZMAN GÖZÜYLE UYGULAMA ŞART

Erbaydar, "Sarı serum uygulamaları, sağlık personeli olmayan kişiler tarafından yapılmamalıdır. Bu işlemler, belirli tıbbi koşullar altında ve uzman kişilerce gerçekleştirilmelidir," şeklinde konuştu. Doping ya da güzellik amacıyla bu serumların kullanılmasının son derece riskli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN