Öksürük şikayetiyle doktora gitti hayatının şokunu yaşadı: Böbreğinden tümör çıkarıldı

Amasya'da bir aydır devam eden öksürük şikayetiyle doktora giden Sultan Değirmenci hayatının şokunu yaşadı. Değirmenci'nin tomografi sonucunda sağ böbreğinin üstünde 5 santimetre çapında tümör olduğu tespit edildi. Başarılı bir operasyonla böbreğindeki kitle alınan kadın sağlığına kavuştu.

Amasya'da Sultan Değirmenci, bir aydır her geçen gün daha da artan öksürük şikayetiyle özel bir hastaneye başvurdu. Değirmenci'nin tomografi sonucunda sağ böbreğinin üstünde 5 santimetre çapında kitle belirlendi.

9050184.jpg

'BİR AYDIR BU SIKINTIYI ÇEKTİM'

Hemen ameliyata alınan kadının böbreğinden tümör başarıyla alındı. Aşırı öksürük ve böbreğindeki kitleden kurtulan 62 yaşındaki Değirmenci, "Çok öksürüyordum. Bir aydır bu sıkıntıyı çektim. Şimdiyse sağlığıma kavuştum." dedi.

9050183.jpg

'BÖBREK KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR'

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahad Safaralıyev, böbrek tümörlerinin başlangıç evrelerinde herhangi bir hastalık belirtisi göstermediğini aktardı.

9050182.jpg

Genellikle rutin kontrollerde veya başka nedenlerle yapılan tetkiklerde tespit edildiğini ifade eden Safaralıyev, "İdrarda kan görülmesi, bel ağrısı, kilo kaybı ve iştahsızlık gibi belirtiler, böbrekte kitle varlığını işaret edebilir. Erken teşhis ve tedavi böbrek kitlelerinin yönetiminde önemli bir rol oynar ve hastalığın ilerlemesini engelleyebilir. Bu tümörlerin metastaz yapma durumunda tedavi edilebilirliği çok zor olmakla beraber kemoterapi ve radyoterapiye dirençlidir. Dolayısıyla, böbrek kanserinin erken teşhis edilmesi hayat kurtarır." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN