Ne kepeklisi ne de tam buğdayı! En sağlıklı ekmek çeşidi bambaşka çıktı! Herkes dolaşıp onu arayacak

Ne kepeklisi ne de tam buğdayı! En sağlıklı ekmek çeşidi bambaşka çıktı! Herkes dolaşıp onu arayacak

Sofraların eksik edilmeyen üyesi ekmekler her öğünde mutlaka yerini alıyor. Uzun süredir en çok tartışılan konuların başında yer alan en sağlıklı ekmek hangisidir? sorusunun yanıtı geldi. En sağlıklısı meğer ne kepekli ne de tam buğday ekmeğiymiş… Kimse o ekmeği sofradan eksik etmeyecek.

Son yılların en çok araştırılan konularının başında gelen ekmek çeşitlerine yönelik araştırmalar devam ediyor. Yıllardır hayatımızın içerisinde yer alan ve temel besin kaynağı olarak görülen ekmek her sofrada yerini alıyor. Uzmanlar ekmek tüketimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurgularken özellikle diyet yapanların ekmek tüketiminin sınırlandırması gerektiğini vurguluyor. Aralarında en sağlıklı olan ekmek çeşidi ise bir sıfır önde başlıyor. Meğer en sağlıklı ekmek çeşidi oymuş…

EN SAĞLIKLI EKMEK ÇEŞİDİ HANGİSİDİR?

İçerdiği besin değeri, lif orana baktığımızda diyetisyenler tarafından beyaz ekmek yerine Buğday ve kepek ekmeği tavsiye ediliyor. Türkiye'de birçok kişinin gözden kaçırdığı bir ekmek türü olarak karşımıza çıkan çavdar ekmeği ise yapılan araştırmalar doğrultusunda dünyanın en sağlıklı ekmeği oldu.

Çavdar Ekmeği Tarifi

ÇAVDAR EKMEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Tahıllar içerisindeki en koyu renkli, en çok çözünür besinlere sahip olan çavdar ekmeği lif içeren doyurucu bir ekmek türü olarak karşımıza çıkıyor. Bağırsak çalıştırılması ve kolesterol seviyesini dengeleyen çavdar ekmeğinin faydaları da saymakla bitmiyor. Ekmek arasında en düşük glisemik indekse sahip olan çavdar ekmeği tüketmeyi tercih edenlerin uzun süre tok kaldığı belirtiliyor. Bu sayede kilo almanın önüne geçen çavdar ekmeği insülin direnci ve diyabet riskini de en aza indirmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN