Kimse adını bilmiyor, altın değerinde görülüyor! Baharat girmeyen eve doktor giriyor! Tüketen hastalık yüzü görmüyor

Kimse adını bilmiyor, altın değerinde görülüyor! Baharat girmeyen eve doktor giriyor! Tüketen hastalık yüzü görmüyor

Herkes ondan habersiz yaşıyor altın değerini duyan bir daha elinden bırakamıyor. Adına Bektaşi üzümü deniyor herkes bulmak için çarşı pazar dolanıyor. Ciğerlerinize sonuna kadar koruyor sağlığın kilit anahtarı oluyor.

Yaşam tarzımız ve çevresel faktörler sağlığımızı etkileyen en önemli faktörlerdir. Kötü beslenme seçimleri ve hareketsiz yaşamın yanı sıra tükettiğimiz besinler de metabolizmanın çalışmasını etkilemektedir. Egzersiz eksikliği, besin emilimi ve metabolizma hızı vücudun düzenini korumak için son derece önemlidir. Bunları dışarıdan aldığımız besinler ile takviye ettiğimizde ise faydasına diyecek söz bulunmuyor.

KARACİĞERİ DESTEKLİYOR

Karaciğer sağlığını desteklemek için bir, antioksidan ve sağlıklı yağlar açısından zengin besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, kuruyemiş ve tohumlar ile birlikte ıspanak ve kara lahana ve yağlı balıklarda karaciğer fonksiyonunu arttırmaktadır. Dengeli bir şekilde yapılan diyetin yanı sıra karaciğer sağlığını etkileyen bitkiler ve baharat da diyet listenizin olmazsa olmazları arasında yer alacak.

Organik Bektaşi Üzümü 125gr

HİNT BEKTAŞİ ÜZÜMÜ(AMLA)

Dünyadaki en etkili ürünlerden biri olarak bilinen Hint Bektaşi üzümü (amla) antioksidan açısından son derece zengindir. Vücuttaki toksinleri filtreleyerek karaciğer hasarının önüne geçen amla yağlı karaciğeri kontrol ederek iltihaplanmayı engeller.

Karaciğer fonksiyonu için çok önemli olan demir, bakır ve B ve E vitaminleri gibi temel besinleri içerir. Amla, sağlıksız maddeleri temizleyen doğal bir detokslayıcıdır.

Neem: Benefits, risks, and how to use

NEEM

Detoksifiye edici bir bitki olarak karşımıza çıkan neem, yaprakları ve suyu ile kanın arınmasına yardımcı olmaktadır. Karaciğer fonksiyonlarını arttırarak sağlıksız maddeleri vücuttan uzaklaştıran neem, cilt sağlığını iyileştirerek bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı savaş açar. Yapılan çalışmalar doğrultusunda neem yaprağının özütünün tüketilmesinin sıçanlarda karaciğer hasarını önlediği görüldü.

makbul.com

ZERDEÇAL

Türkiye'de olduğu gibi özellikle Hint kültüründe de altın baharat kategorisinde yer alan zerdeçal karaciğer sağlığı başta olmak üzere vücudu baştan aşağı yenilemektedir. Kurkumin ve diğer yararlı maddeleri içerisinde barındıran zerdeçal safra üretimini uyararak sindirime yardımcı olur ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar.

Yüksek Kolesterol İçin Zencefil, Sarımsak ve Bal - Altun Blog

ZENCEFİL VE SARIMSAK

Mutfaklarda olmazsa olmaz ürünler arasında yer alan zencefil ve sarımsak karaciğeri koruma konusunda da oldukça yararlıdır. Karaciğer sağlığını destekleyerek hastalıklara karşı riski azaltan zencefil ve karaciğer sağlığını destekleyen antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan sarımsak günlük hayatta tüketilmesi gereken iki üründür.

Fesleğen Bakımı, Fesleğenin Faydaları ve Kullanımı - Yemek.com

FESLEĞEN

Vücudumuzu ve karaciğeri virüslerden korumanın en önemli yolu fesleğendir. İltihap önleyici ve antioksidan özelliklere sahip olan fesleğen sindirimi iyileştirerek vücuttaki sağlıksız maddeleri temizlemektedir. Bunun yanı sıra stresi ve kaygıyı azaltarak ruh sağlığını da güçlendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN