Kayseri'de çocuk enfeksiyon hastalıkları alanında hekim kalmadı

Kayseri'de çocuk enfeksiyon hastalıkları alanında hekim kalmadı

Kayseri'de pediatri krizi yaşanıyor. Kayseri Şehir Hastanesi'nde görev yapan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekim istifa etti. Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hekim de bir süreliğine yurt dışına çıkınca şehirde başka uzman kalmadı.

Hastanelerde pediatri krizi yaşanıyor. Çalışma koşullarının ağır, gelirlerin ise diğer branşlara göre daha az olduğu pediatri bölümü yeni mezun öğrenciler tarafından genellikle tercih edilmiyor. Bu sebeple, çocuk sağlığı ve hastalıkları branşını tercih eden az sayıda asistan doktorun da iş yükü giderek artıyor. Bu durum da asistan doktorların istifalarını gündeme getiriyor.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan TUS yerleştirmelerinde çocuk sağlığı ve hastalıkları kadrolarının yüzde 60'ının boş kalması sorunun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Bazı hastanelerde ise uzmanların bölümden ayrılması nedeniyle çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalları kapanmak zorunda kalıyor.

BİR HEKİM İSTİFA ETTİ BİR HEKİM YURT DIŞINA GİTTİ

Son olarak Kayseri'de pediatri krizi yaşanıyor. Kayseri Şehir Hastanesi'nde görev yapan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekim istifa etti. Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekim ise eğitim için bir süreliğine yurt dışına gitti.

ŞEHİRDE ÇOCUK ENFEKSİYON UZMANI KALMADI

Kadrosu halen hastanede bulunan hekimin de yurt dışına gitmesinin ardından şehirde başka çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı kalmadı.

'KAMU ÜNİVERSİTELERİ ELLERİNDEKİ HOCAYI TUTMAKTA VE YENİ HOCA BULMAKTA ZORLANIYOR'

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, Cumhuriyet'ten Şevval Aydoğan'a verdiği demeçte, "Maalesef taşrada bu tarz sorunlar yaşıyoruz. Genel olarak kamu üniversitelerinin fakülteleri sıkıntıda, ellerinde var olan hocayı tutmakta ve yeni hoca bulmakta zorlanıyor." dedi.

Yurt dışına giden hekimin eğitimini tamamlayarak dönmesini beklediklerini kaydeden Şahin, şu anlık bölümdeki sağlık hizmetlerinde bir aksama olmadığını öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN