İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Geleneksel tıbbın mihenk taşı: Bunu kullanan da ne iltihap kalacak ne hastalık

İbn-i Sina asırlar önce önerdi! Geleneksel tıbbın mihenk taşı: Bunu kullanan da ne iltihap kalacak ne hastalık

Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina, asırlar önce yaptığı önerilerle günümüzde de gündeme geliyor. Bu defa geleneksel tıbbın en önemli besinlerinden biri olan o ota ilişkin Yazdıklarıyla gündem oldu. Bu otu tüketenler vücudunu adeta resetleyecek. İşte detaylar…

Tıp alanında özellikle "el-Kanun fi't-Tıbb" (Tıp Kanunu) adlı eseriyle tanınan ve tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina, Batı tıbbının temel metinleri arasında yer alarak Ortaçağ boyunca Avrupa'da da büyük etki yaratmasıyla ön plana çıkıyor. Asırlar önce tavsiye ettiği bitkiler geleneksel tıpta kullanılıyor. Bunlardan biri de yine İbn-i Sina’nın önerdiği ve ‘beyni çalıştırıyor, mideye çok faydalı' dediği “kuzu kulağı” otu olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-003.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR BEYNİ ÇALIŞTIRIYOR

Görüntüsü itibariyle ıspanak, roka ya da tereyi anımsatan kuzu kulağı, ekşimsi tadıyla genellikle salatalarda ya da yalnız başına tüketilen bir ottur. Akşam demir ve fosfor zengini olmasından dolayı sindirim sistemini düzenleyen kuzu kulağa içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde beynin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olurken mideyi de ferahlatan bir özelliğe sahiptir.

A, B ve özellikle C vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahip olan kuzu kulağı, geleneksel tıpta bazı alanlarda kullanılıyor. Genellikle öksürüğü hafifletmek esiyle ve boğaz ağrısını yatıştırmak adıyla bilinirken, soğuk algınlığı ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı tercih ediliyor.

yeni-proje-1-002.jpg

VÜCUTTAKİ İLTİHABI TEMİZLİYOR

Kuzu kulağında bulunan anti inflamatuar özellikler, hem vücuttaki iltihabı temizliyor hem de ağız içinde oluşan yaraları ve iltihapları iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Bunun yanı sıra düzenli olarak tüketildiği takdirde sindirim sürecini olumlu yönde etkileyerek kabızlık problemine ve bağırsak sorunlarına iyi geliyor.

yeni-proje-2-002.jpg

CİLT SAĞLIĞI İÇİN KULLANILIYOR

Tüm bunların yanı sıra cilt sağlığı için de kullanılan kuzu kulağı, egzama, sedef, sivilce, akne gibi cilt problemlerine karşı tüketilebiliyor. İçerisindeki mineraller sayesinde cildi yenileyerek onarıyor ve daha canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor.

Öte yandan cilt yatıştırıcı etkileri bulunmasından dolayı vücutta oluşan hafif yanık ya da tahrişlere karşı yara tedavisinde kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN