Havaların soğumasıyla birlikte grip ve nezle gibi vakalar hızla arttı. Özellikle yaygın olan grip vakaları herkesi korkutmakta. Bu tarz mevsim griplerinden korunmanın yolu ise sağlıklı beslenmeden geçer. Soğuk algınlığı veya grip olduğumuzda ilk başvurduğumuz şey bitki çaylarıdır. Bizde bugün sizlere bağışıklık sistemini güçlendiren, gribe karşı kalkan olan Canan Karatay'ın tarifi ile geldik. Hiçbir doktor bunu bilmiyor! Bu bitkinin otu şifa dağıtıyor. İşte detaylar...
Beklenen kış ayları artık geldi. Havaların birden bire soğumasıyla grip ve soğuk algınlığı gibi vakalar artışa geçti. Eğer sizde de baş ağrısı, titreme, üşüme ve halsizlik varsa hemen doktora koşun. Bu yatak döşek yatıran gribin ilk belirtileridir. Çocuğunuzu ve kendinizi bu gripten korumak istiyorsanız mutlaka bu bitki çayını deneyin. Hiçbir doktor bunu bilmiyor! Canan Karatay'ın sürekli olarak tükettiği bu bitki çayı bağışıklık sisteminizi tavan yaptıracak. İşte gribe karşı kalkan olan o bitki çayı...
CANAN KARATAY'IN GİZLİ SİLAHI
Kışın tadını çıkarmak kim istemez ki. Ancak yakalandığımız grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar kış aylarını ızdırap olarak geçirir. Bu tarz hastalıklardan korunmanın en iyi yolu ise sağlıklı ve düzenli beslenmeden geçer. Burada püf nokta ne tükettiğinizi bilmenizden geçer. Bugün ise sizlere Canan Karatay'ın sürekli olarak kullandığı şifalı bitki çayını paylaşacağız. Hiçbir doktor bunu bilmiyor!
DEFNE YAPRAĞINI KAYNATIN MUCİZEYE TANIK OLUN
Aktarların her müşterisine önerdiği bitkilerden olan defne yaprağının bu etkisini duyunca çay yerine bunu içeceksiniz. İçeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle insan vücuduna birçok katkı sağlayan defne yaprağını kaynatın ve mucizeye tanık olun. Bir yudumu ile ne hasta olacaksınız ne de halsizlik hissedeceksiniz. Günde 1 bardak içmeniz yeterli olacak.
DEFNE YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?
Defne yaprağı çayı yaparken yapraklar kaynatılmaz, sıcak su ile demlenir.
- 1 bardak sıcak tatlı su içerisine 2 ya da 3 tane defne yaprağını atın
- Bardağın üstünü kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın
- Bu arada çay hem demlenecek hem de içilmesi gereken kıvama gelecektir.
- Demlenen çayı yapraklardan arındırmak için süzgeç kullanabilirsiniz.
- İçerisine ince bir dilim limon ekleyerek lezzet katabilirsiniz.
DEFNE YAPRAĞI ÇAYININ FAYDALARI NELER?
- Defne yaprağının yakılmasının, anksiyeteyi rahatlatacağı düşünülmektedir. Bunun nedeni ise defne yaprağı dumanının linalool içermesidir. Bu yüzden defne yaprağı kokusunun kaygıyı azalttığı ve anksiyete üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenebilir. Farelerde solunan linalool buharının etkilerini araştıran 2010 tarihli bir araştırma, bunun gevşemeyi teşvik etmeye ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
- Hayvan çalışmalarından elde edilen sınırlı kanıtlara göre; Defne yaprağı yaralar, iltihaplar, böbrek taşı ve tip 2 diyabeti olumlu yönde etkiler.
- Geleneksel olarak ateş, grip ve soğuk algınlığı tedavisi için kullanılmıştır.
- Kokusunun sakinleştirici etkisi vardır.
- Defne yaprağı yağı, baş ve bel ağrılarını hafifletebilir.
- Gastrit gibi mide hastalıklarına mideye güç verdiği düşünülmektedir.
- Depresyon semptomlarını hafifletir. Evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırdığı düşünülmektedir.
- Cildin güzelleşmesine destek olur. Daha sağlıklı bir görünüm için tercih edilir.
- Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Ancak açık yaralarda kesinlikle uygulanmamalıdır.
- Kan şekerini dengeler.
DEFNE YAPRAĞI ÇAYI NE SIKLIKLA TÜKETİLMELİ?
Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidir. Aynı zamanda defne yaprağı çayı da diğer bitkisel çaylar gibi dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Bunun yanı sıra defne yaprağı doğru miktarda tüketilmelidir.
Fazla tüketilen defne yaprağı çayları mide rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Özellikle hamile kalmak için çalışan kişilerin defne yaprağı çayı içmesi ise önerilmemektedir. Defne yaprağı çayı gebelik ve emzirme dönemlerinde de asla kullanılmamalıdır. Özellikle cerrahi operasyonlardan 2 hafta öncesinde de çay içilmemelidir.