Güneş kremi alanlar dikkat! Sahte güneş kremi uyarısı: Paranızı sahte olanına dökebilirsiniz

Güneş kremi alanlar dikkat! Sahte güneş kremi uyarısı: Paranızı sahte olanına dökebilirsiniz

Güneş kremi alırken dikkat! Piyasada yüzlerce sahte güneş kremi var uyarısı! Uygun fiyatlı buldum diye sevinirken paranızı sahte olanına dökebilirsiniz...

Güneş kremi fiyatlarının artmasının ardında tüketiciler uygun fiyatlı güneş kremini aramaya başladı. Uzman isim uyardı, uygun fiyatlı güneş kremi alayım derken sağlığınızdan olabilirsiniz.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sahte güneş kremlerinin cilt sağlığı üzerinde büyük riskler taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşları sadece eczanelerden güneş kremi satın almaları konusunda uyardı.

Saydan, güneş koruyucularının UV ışınlarını emerek, dağıtarak veya yansıtarak cildin korunmasına yardımcı olan kozmetik ürünler olduğunu belirtti. Güneş koruyucuları krem, losyon, yağ, sprey veya jel formunda olabilir ve ciltte koruyucu bir bariyer oluşturur. Saydan, güneş koruyucularının geniş spektrumlu olması ve kızılötesi ışınlara karşı da koruma sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

GÜNEŞ KORUYUCULARIN ÖNEMİ VE SAHTE ÜRÜNLER

Saydan, yıllık ortalama 10 milyon kutu güneş koruyucu ürünün satıldığını belirterek, bu ürünlerin güneş yanığı, cilt yaşlanması, lekelenme ve cilt kanseri riskine karşı koruma işlevi gördüğünü ifade ederek "Bu özellikleri barındırmayan ürünler güneşten tam koruyamaz ve ilgili ürünler cilt yaşlanmasına karşı etki, lekelenmeyi önleme, en önemlisi güneş yanığı ve ilerleyen dönemlerde cilt kanseri riskine karşı koruma işlevlerini yerine getiremez." dedi.

Eczacılardan "sahte güneş kremi" uyarısı

Sahte güneş kremlerinin cilt sağlığı için ciddi tehditler oluşturduğunu vurgulayan Saydan, “Güneş kremlerinin ithal edilen ve genellikle yüksek fiyatlı ürünler olduğunu biliyoruz. İnternet üzerinden çok ucuza satılan ürünler şüphe uyandırabilir. Sahte ürünler ciltte akne, yağlanma, tahriş ve kanser gibi hastalıklara yol açabilir,” diye konuştu.

Saydan, sahte ürünlerin eczanelerde bulunmadığını belirterek şöyle devam etti: "Çok pahalı bildiğiniz bir ürün eğer çok ucuza satılıyorsa orada mutlaka bir sıkıntı vardır. Sahte güneş kremleri, cilt sağlığı için büyük tehlike oluşturur. Ciltte akne, yağlanma, tahriş ve kanser gibi hastalıklara yol açabilir. Vatandaşlarımız bilmeli ki, eczanelerde sahte ürün olamayacağı için güneş kremlerini de eczanelerden gönül rahatlığıyla alabilirler. Eczanelerimizde, Sağlık Bakanlığı kontrolünde ve denetiminde çalıştığı için asla sahte ürün bulunmaz. Bu yüzden vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalılar, güneş kremi ve dermokozmetik ürünleri mutlaka eczanelerimizden almalılar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN