Bu baharatı günde bir çay kaşığından fazla tüketmeyin: Böbrekleri mahvediyor! Sağlık Bakanlığı, internet sitesinden paylaştı

Bu baharatı günde bir çay kaşığından fazla tüketmeyin: Böbrekleri mahvediyor! Sağlık Bakanlığı, internet sitesinden paylaştı

Sağlık Bakanlığı, resmi internet sitesinden yaptığı uyarıda, böbreklerin korunması için dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti. İşte, böbrek sağlığını korumak için yapılması gerekenler...

İnsan vücudunun en önemli organlarından böbrek, kanın temizlenmesi ve atığın sıvı olarak vücuttan dışarı çıkarılması görevini yapıyor. Böbreğin olmaması durumunda ise insanların organ nakli alması gibi durumlar başlarına gelebiliyor.

Sağlık Bakanlığı, resmi internet sitesinden kurumsal faaliyetlere ek olarak insanların günlük hayatta sağlıklarını korumaları için yapmaları gerekenlere yer verildi. Sağlık Bakanlığı, böbrek sağlığı konusuna değindi.

BÖBREK RAHATSIZLIKLARI ÇOK SIK YAŞANIYOR

Haberankara'da yer alan habere göre, dünya genelinde insanlar çeşitli nedenlerden dolayı böbreklerini kaybetme gibi durumlarla baş başa kalabiliyor. İnsan vücudunda 2 böbrek olmasından dolayı bir kişi tek böbrek ile de yaşıyor fakat iki böbreği de iflas eden çoğu insan diyaliz makinelerine mahkum olarak yıllarını geçiriyor.

Vatandaşların böbreklerini kaybetme ve böyle durumlarla karşı karşıya kalmaması için Sağlık Bakanlığı maddeler halinde yapılması gerekenleri açıkladı.

BÖBREKLERİ KORUMAK İÇİN NE YAPMALI?

Sağlık Bakanlığının insanlara böbreklerini korumaları için verdiği tavsiyeler şöyle:

* Sağlıklı beslenme alışkanlığını benimseyin

* Sağlıklı kilonuzu koruyun

* Yeterli miktarda su içmeye özen gösterin

* Günlük tuz tüketiminizi 5 gramla (1 çay kaşığı) sınırlayın

* Kan basıncınızı ve kan şekerinizi düzenli olarak ölçtürün

İnsanların sadece bu konuda değil, genel olarak sağlıklarını korumaları için uzman tavsiyelerine uymaları gerekiyor. Vatandaşlar merak ettiği konular ile ilgili sağlık birimlerine başvurup destek alabiliyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN