Bu saatlerde sakın yemek yemeyin! Diş sağlığını mahvediyor, çürüklere yol açıyor

Bu saatlerde sakın yemek yemeyin! Diş sağlığını mahvediyor, çürüklere yol açıyor

Bu saatlerde sakın yemek yemeyin! Diş sağlığınız için mutlaka dikkat edin! Dişleri çürütüyor, minelerine zarar veriyor...

Sağlıklı dişlere sahip olmak için doğru diş bakımı kadar doğru beslenme alışkanlıkları da oldukça önemlidir. Diş sağlığını korumak için diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve gargara yapma gibi uygulamalar temel adımlar arasında yer alırken, beslenme hataları da diş çürüklerine ve diş minesinin aşınmasına yol açabiliyor. Dişlerinizi korumak için bu beslenme yanlışlarından uzak durmanız büyük önem taşıyor.

DİŞ SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BESLENME HATASI

Diş Hassasiyeti | Dentium Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Diş sağlığını olumsuz etkileyen başlıca faktörlerden biri, doğru zaman dilimlerinde beslenmemek. Diş sağlığı uzmanı Dr. Alex Foo’ya göre, yemeklerden sonra özellikle 2 saat süreyle herhangi bir şey yememek, dişler üzerinde doğal bir koruma sağlıyor. Bu zaman diliminde tükürük, dişleri doğal yollarla temizler ve mineral kaybını önleyerek diş minesini güçlendirir. Özellikle öğle yemeğinden sonra tükürük pH’ı yükselir, bu da diş minesinin yeniden mineralize olmasına katkıda bulunur ve çürük riskini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN