Brokoliyi 5 dakikadan fazla pişirmeyin

Brokoliyi 5 dakikadan fazla pişirmeyin

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, brokoli tüketimi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Lif ve karbonhidrat bakımından zengin bir besin olan brokoliden maksimum fayda sağlayabilmek için pişirme süresine ve yöntemine dikkat etmek gerekiyor. Eren, brokolinin 5 dakikadan fazla pişirilmemesi gerektiğini ve uzun süreli pişirmenin besin değerlerinde %60'a varan kayıplara yol açabileceğini belirtti.

Daha sağlıklı ve zinde bir bünyeye sahip olabilmek için beslenmede sebze-meyve dengesinin sağlanması önemli.

Brokolinin lif ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir besin olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Brokoliden maksimum düzeyde faydalanmak için 5 dakikadan fazla pişirmemek gerekiyor. Uzun süre pişirilen brokolide yüzde 60 oranında vitamin ve besin kaybı ortaya çıkıyor. Bu kaybı önlemek için pişirme süresi kadar pişirme yöntemi de oldukça önemli, mutlaka buharda pişirme veya haşlama seçeneklerinden biri tercih edilmeli” açıklamasında bulundu.

Eren, haftada iki gün brokoli tüketilmesini önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN