Balkon gibi göbeği teras gibi dümdüz yapıyor! Dağlarda bulursanız toplayın: İbn-i Sina yıllar önce önermiş

Balkon gibi göbeği teras gibi dümdüz yapıyor! Dağlarda bulursanız toplayın: İbn-i Sina yıllar önce önermiş

Tatil dönüşü davul gibi şişen göbeklerinizi dümdüz yapıyor, Türkiye'de bol miktarda yetişiyor. En kalitelisi Denizli topraklarında bulunuyor dağa çıkan onsuz dönemiyor. İbn-i Sina'nın yıllar önce önerdiği bu tarif göbek yağlarını anında eritiyor. İşte göbek eriten en etkili çay tarifi…

Göbek yağınız bulunuyorsa uygulayabileceğiniz en etkili tariflerden biri İbn-i Sina'nın defterlerinden çıkıyor. Türkiye'nin her yerinde yetişen dağ kekiği, en etkili baharatların da başında geliyor. Türkiye'de kekik tarımı denildiğinde akla ilk gelen şehir denizde oluyor. Fazla kilosu bulunan kişilerin bölgesel yağlardan kurtulmak istediğinde uyguladığı formüllerin başında da kekik geliyor.

İbn-i Sina, El-Kanun fi't Tıb kitabında yer alan reçetede vücut yağı yakan ve ödeme önleyen çay tariflerinin başında kekik çayı geliyor. Yaşadığı dönemde hem de günümüzde pek çok farklı kişiye yön veren İbn-i Sina meşhur çay tariflerine kekik çayını da ekledi.

İBN-İ YAĞ YAKAN ÇAY TARİFİ

Beslenme alışkanlıklarınızın düzensiz olması ya da hareketsiz bir yaşam tarzı ödem ve yağ sorununu da beraberinde getiriyor. Kötü görünüme sahip olduğunu düşündünüz göbek yağlarınızdan kurtulmak için uygulayabileceğiniz belli başlı tarifler bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra fazla göbek yağı erken yaşlanmanın da temel nedenlerinden biridir.

İbn-i Sina'nın şifa rehberinden kilo verme tüyoları! Yüzyıllık mucize çay yapımı...

Asırlar önce günümüzü öngörmüş olsa gerek ki İbn-i Sina derdinize derman olacak o çözümü reçetelerine ekledi. Dağ kekiği vücuttaki bütün ödem ve yağ kırıntılarını yakarken göbeğinizi de her gün yavaş yavaş eritiyor. Günde bir bardak içeceğiniz kekik çayı ile birlikte fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

kekik-cayi.jpg

KEKİK ÇAYI TARİFİ

  • Bir yemek kaşığı kadar kurutulmuş daha kekiğini kaynamış bir bardak suyun içerisine koyarak demlenmesini sağlayınız.
  • 5-6 dakika sonra kekiği süzüp içerisine 1-2 damla limon sıkarak tüketebilirsiniz.
  • Yatmadan önce bir bardak kadar kekik çayı içebilirsiniz.

Yağlar siz uyurken daha hızlı yakılmaktadır bu noktada idrarınızla beraber 3 gün içerisinde beyaz akıntılarda görebilirsiniz. Bu durum ödemin atıldığını bir kanıtı olarak görülüyor. Ancak sağlık problemi bulunanlar uzman hekime danışmadan bu tür takviyelerde bulunmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN