Rus destekli Esed güçleri Halep'in kuzeyinde ilerliyor

Rus destekli Esed güçleri Halep'in kuzeyinde ilerliyor

Suriye rejim güçlerinin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyindeki bazı köylerin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

İki günden bu yana hem Rusya'nın hem de Esad rejiminin yoğun bombardımanı altındaki Halep'te, Tel Cibin, Duveyr Zeytun ve Hırdeteyn köyleri ele geçirildi.

Kentin kuzeyindeki bölgelerde İran destekli milislerin de karadan yardımda bulunduğu belirtildi.

Rus savaş uçaklarının dünden bu yana Anadan ilçesi ile Başköy Köyü çevresinde muhaliflerin rejimle olan cephe hatlarına 100'den fazla hava saldırısı düzenlediği, Mare ilçesinde de muhaliflerin terör örgütü DAEŞ'le olan cephe hatlarıyla ikmal yollarını bombaladığı ifade ediliyor. Suriye rejiminin, Halep'in kuzeyinde Şii nüfusun yoğunlukta olduğu ve halihazırda muhaliflerin kontrolünde bulunan Nubul ve Zehra beldelerine ulaşmak için bölgeyi bombaladığı belirtiliyor.

İki sağlık görevlisi öldürüldü

Öte yandan Halep'teki Yerel Koordinasyon Komitesi üyelerinden Ebu Ammar, Rus uçaklarının dün ambulans ve sivil araçlara saldırdığını, saldırılarda iki sağlık görevlisinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Ebu Ammar, Rusya'ya ait savaş uçaklarının saldırılarında 800 ailenin yerinden olduğunu vurgulayarak ''Rus uçaklarının saldırılarından kaçan aileler, Suriye'nin Türkiye sınırına yakın, güvenli bölgelere göç etti. Rus saldırılarının bu şekilde devam etmesi halinde bölgede daha büyük bir göç dalgası yaşanabilir" dedi.

HALEP/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN