Manchester derbisini kazanan City 4'te 4 yaptı

Manchester derbisini kazanan City 4'te 4 yaptı

Manchester City, deplasmanda Manchester United'ı 2-1 mağlup ederek ligde 4'te 4 yaptı.

Manchester United ile Manchester City arasında oynanan karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. Jose Mourinho ile Pep Guardiola’yı İspanya La Liga dönemlerinden sonra ilk kez karşı karşıya getiren mücadele gülen taraf 2-1’lik skorla Manchester City oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Manchester City, Kevin De Bruyne ile 16. dakikada öne geçti. Savunmadan atılan uzun pası kafasıyla indiren Kelechi Iheanacho, Belçikalı yıldızın kaleci ile karşı karşıya kalmasını sağladı. De Bruyne de soğukkanlı bir vuruşla takımını öne geçirdi. Maçın 36. dakikasında Kelechi Iheanacho ile bir gol daha bulan konuk ekip, farkı ikiye çıkardı. İlk yarının sonlarına doğru kaleci Claudio Bravo’nun hatasını iyi değerlendiren Zlatan Ibrahimovic, 42. dakikada farkı bir indirdi. İlk yarı 2-1 Manchester City’nin üstünlüğü ile sona erdi.

16-09/10/resimid_4433666.jpg

İKİNCİ YARIDA POZİSYON VAR, GOL YOK

Karşılaşmanın ikinci yarısı tam bir heyecan fırtınasına sahne oldu. Tüm riskleri alan Manchester United, beraberlik için saldırırken, Manchester City hızlı ataklarla ciddi pozisyonlar yakaladı. Ancak iki takım da yakaladığı fırsatları gole çevirmeyi başaramayınca mücadele 2-1 Manchester City’nin üstünlüğü ile sona erdi.

İki takımın da ilk üç haftayı galibiyetle kapayarak çıktığı derbinin ardından Manchester United ligdeki ilk yenilgisini aldı. Manchester City ise puanını 12'ye yükseltti.

16-09/10/resimid_4433566.jpg

IBRA'DAN 4 HAFTADA 4 GOL

Manchester United'ın 34 yaşındaki yıldızı İsveçli İbrahimovic, ligin ilk dört haftasında rakip fileleri 4 kez havalandırarak bu alanda Louis Saha ve şu anda Fenerbahçe forması giyen Robin van Persie'yi yakaladı.

İbrahimovic, ilk hafta maçında Bournemouth'a 1, ikinci hafta maçında ise 2-0 kazandıkları Southampton karşılaşmasında takımının iki golünü kaydeden isim olmuştu.

Bu arada Manchester United'ın savunma futbolcusu Shaw da derbi maçta takımının 100. kez formasını giydi.

16-09/10/resimid_4433617.jpg

İLK DERBİ GUARDIOLA'NIN

Kariyerlerinde ilk kez aynı kentin takımını çalıştıran Jose Mourinho ve Josep "Pep" Guardiola'nın derbi sınavından İspanyol teknik adam galibiyetle ayrıldı.

Bugün 17. kez karşı karşıya gelen iki teknik adamdan Guardiola, Portekizli meslektaşı karşısında 8'inci galibiyetini elde etti. Mourinho ise 3 galibiyette kaldı.

İspanya'da Mourinho'nun yönetimindeki Real Madrid karşısındaki ilk maçından 5-0'lık galibiyetle ayrılan Guardiola, İngiltere Premier Lig'deki ilk karşılaşmayı da 2-1'lik skorla kazandı.

Öte yandan Guardiola, Manchester City tarihinde takımın başında çıktığı ilk altı maçın hepsini kazanan tek teknik adam unvanını aldı.

16-09/10/resimid_4433516.jpg

MANCHESTER UNITED 1-2 MANCHESTER CITY

Stat: Old Trafford

Hakemler: Mark Clattenburg, Jake Collin, Steve Bennett

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw (Dk. 80 Martial), Fellaini, Pogba, Mkhitaryan (Dk. 46 Herrera), Rooney, Lingard (Dk. 46 Rashford), İbrahimovic

Manchester City: Bravo, Sagna, Stones, Otamendi, Kolarov, Fernandinho, Silva, De Bruyne (Dk. 90 Zabaleta), Sterling (Dk. 60 Sane), Nolito, Iheanacho (Dk. 53 Fernando)

Goller: Dk. 15 De Bruyne, Dk. 35 Iheanacho (Manchester City), Dk. 42 İbrahimovic (Manchester United)

Sarı kartlar: Dk. 21 Silva (Manchester Ctiy), Dk. 45 Bailly, Dk. 51 İbrahimovic, Dk. 52 Fellaini, Dk. 82 Rooney (Manchester United)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN