Salonlarda bu hafta biri yerli 8 film sinemaseverleri bekliyor: Perdede Oscarlı bir taksi şöförü

Salonlarda bu hafta biri yerli 8 film sinemaseverleri bekliyor: Perdede Oscarlı bir taksi şöförü

Sinemada bu hafta biri yerli 8 yapım vizyonda. Filmlerde Dakota Johnson ve Sean Penn’i beyazperdede ilk kez bir araya getiren ‘New York’ta Bir Gece’ öne çıkıyor.

SALİHA SULTAN

Oscarlı aktör Penn, akıllara kült yapım ‘Taxi Driver’ı getiren filmde yolcusunu kişisel konularda zorlayan usta bir şoförü oynuyor. Tüm zamanların en çok oynanan video oyunundan beyazperdeye uyarlanan ‘Borderlands’ filminde ise Jamie Lee Curtis ile başrolü paylaşan Oscarlı Cate Blanchett, kayıp bir kızı bulmak için Pandora evrenine geri dönüyor.

Türkiye’de sinema salonlarında bugün biri yerli 8 yeni film vizonda. Filmlerde, ‘I Am Not Okay With This’ dizisinin yaratıcısı olan Christy Hall’un, usta oyuncular Dakota Johnson ve Sean Penn’i beyazperdede ilk kez bir araya getirdiği ‘New York’ta Bir Gece’ (Daddio) filmi öne çıkıyor. Film, John F. Kennedy Havaalanı’ndan Manhattan’a gitmek için bir taksiye binen bir kadının (Johnson), taksi şoförüyle (Penn) ilişkiler üzerine yaptığı derinlikli sohbete odaklanıyor. Bir taksinin içinde geçen film akıllara Martin Scorsese imzalı kült yapım ‘Taxi Driver’ı getirse de, ‘Clark’ rolündeki Penn filmde yolcusunu kişisel konularda zorlamakta usta bir şöför rolüne imza atıyor. Prömiyerini 50. Telluride Film Festivali’nde yapan ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan film ayrıca Star Wars evreninde geçen ‘The Mandalorian’ dizisinin ‘Volume’ teknolojisinden yararlanan ilk gerçekçi drama olma özelliği taşıyor. New York City’nin hareketli hayatının fonunda geçen film, yalnızca iki yabancı arasındaki dinamikleri keşfetmekle kalmıyor, aynı zamanda giderek yüzeysel etkileşimlerin egemen olduğu bir dünyada insan ilişkilerinin doğası üzerine de düşündürüyor.

screenshot-5.jpg

BORDERLANDS

Tüm zamanların en çok oynanan video oyunundan beyaz perdeye uyarlanan ‘Borderlands’ filmi de bugün vizyonun iddialı yapımlarından. Eli Roth’un yönettiği, Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black’in rol aldığı bilim kurgu filminde gizemli bir geçmişe sahip kanun kaçağı Lilith, hayal bile edilemeyecek bir gücün anahtarını elinde tutan kayıp bir kızı kurtarma görevi için kendi gezegeni Pandora’ya geri dönüyor. Uyumsuz bir ekiple iş birliği yapmak zorunda kalan Lilith, bu ekiple birlikte kayıp kızı bulmak ve korumak için uzaylı canavarlar ve tehlikeli haydutlarla savaşmak zorunda kalıyor. ‘Borderlands’ birbirinden farklı yeteneklere sahip ekibin aksiyon dolu macerasını izleyiciyle paylaşıyor.

screenshot-4.jpg

NEREDEYSE MAÇO

Kazakistan yapımı ‘Neredeyse Maço’ romantik bir komediyi izleyici ile buluşturuyor. Yönetmenliğini Bakıtjan Zhienaly’ın üstlendiği, oyuncu kadrosunda Dastan Orazbekov, Janna Kuanişeva, Kamşat Joldybayeva gibi isimlerin yer aldığı film ABD’deki iş başvurusu için ailesinin evlenmesini istediği diş doktoru Damir’in bir flört ajansına başvurarak sürpriz bir aşkla karşılaşmasını anlatıyor.

screenshot-6.jpg

KAPTAN PENGU VE ARKADAŞLARI 4: BUZULDAKİ SIR

Yaz tatilindeki çocukların ve animasyon severlerin ilgisini çekecek film, Okyanus Melekleri Ormanı’nın genel müdürü Tili’nin, ormanı bir tatil köyüne dönüştürmesinin ardından yaşadığı maceraları anlatıyor. Macera ve dostluk temasını merkezine alarak, çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunuyor.

USTA AKTÖR BU KEZ SOSYOPAT BİR KATİL

Gerilim tutkunlarını bu hafta salonda Michelle Schumacher’in senarist ve yönetmenliğini üstlendiği ‘Sonsuza Kadar Kaçamazsın’ (You Can’t Run Forever) filmi bekliyor. Oscarlı oyuncu J.K. Simmons’un başrolünde olduğu, Fernanda Urrejola ve Allen Leech gibi oyuncuların rol aldığı film genç bir kadının ormanda yaşadığı ölümcül kovalamacayı anlatıyor. Simmons ise filmde, motosikletli çılgın bir katili, sosyopatı canlandırıyor. Filmde, geçmişte yaşadığı bir trajedi sonucu şiddetli anksiyete ile mücadele eden bir genç olan Miranda ormanda peşinden koşan sosyopat katilden kaçarken kendinde hiç bilmediği bir gücü keşfediyor. Film, gerilim dolu sahneleri ve karakter derinliği ile izleyicisini ekrana kilitliyor.

screenshot-7.jpg

KORKU MERAKLILARINA ÜÇ YAPIM

Korku sevenleri bu hafta biri yerli üç yapım bekliyor. Atilla Özyüksel’in yönettiği Berna Gülen, Gizem Topal, Alev Şengül’ün rol aldığı ‘İnziva’, İstanbul’da bir call center’da çalışan Duygu ve arkadaşlarının katıldıkları bir yoga inziva kampında yaşadıkları korkulu olaylara odaklanıyor. Yönetmen Helfi CH Kardit’in ‘El Fecr’ adıyla vizyona giren ‘Menjelang Magrib, Before Night Falls’ filmi de, psikoloji okuyan üç öğrencinin bir akıl hastası ile yaşadıkları gerilimi anlatıyor. Rebekah McKendry’ın yönettiği, Gino Anania, Megan Best, Adam Hurtig’ın rol aldığı ‘Asansör Oyunu’ (Elevator Game) da korku tutkunları için salonlarda. Film çevrimiçi bir oyun oynarken ortadan kaybolan kız kardeşini arayan Ryan’ın hikayesine odaklanıyor.

screenshot-8.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN