'Fantasİstanbul' Film Festivali'nde geri sayım

'Fantasİstanbul' Film Festivali'nde geri sayım

Uluslararası fantastik film festivali "Fantasİstanbul", 19-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

1994 yılında "Güzellik Çağı" ile En İyi Yabancı Dilde Film Oscar’ını kazanan ünlü yönetmen Fernando Trueba, 2023 yılında sinema dünyasını bir kez daha etkisi altına alan yeni filmi "Piyanisti Vurdular" ("They Shot The Piano Player") ile izleyici karşısına çıkıyor. Trueba ve Javier Mariscal ikilisinin imzasını taşıyan bu çarpıcı animasyon, 2023 Toronto Film Festivali'nde en özgün film olarak gösterilmiş ve yılın en iyi animasyonları arasında yer almıştı. Şimdi ise bu eşsiz yapım, Türkiye prömiyerini 19-26 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Fantasİstanbul’da gerçekleştirecek.

whatsapp-image-2024-08-22-at-11-14-18.jpeg

Fantasİstanbul, bu yıl 'Özgün Film Garantisi' mottosu ile dikkat çekiyor. Festivalin Artistik Direktörü Kerem Akça, festival programını açıklarken, Türkiye prömiyerini yapacak filmler arasında yer alan "Piyanisti Vurdular" hakkında övgü dolu sözler sarf etti. Akça, "Festivalde A-listesi festivallerin en özgün uzun metraj filmlerinin Türkiye prömiyerlerini yapacağız. 'Piyanisti Vurdular', Fransız Yeni Dalgası’na zaman yolculuğuna çıkaran ikonik bir gazetecilik filmi. 2023'ün en iyi animasyonu olarak değerlendiriliyor. Bu film, 'Aşıklar Şehri' ve 'Fransız Postası'nın kardeşi, aynı zamanda 'Dünyanın En Hüzünlü Müziği' ve 'Dün Gece Soho'da' ile rekabete giren bir sinema fetişizmi sunuyor” ifadeleriyle festivalin iddialı programını duyurdu.

Fernando Trueba ve Javier Mariscal, 2009 yılında Oscar’a aday gösterilen animasyon filmi "Chico & Rita" ile büyük beğeni toplamışlardı. Bu yaratıcı ikili, sinemaseverlerin büyük ilgisini çeken yeni projeleri "Piyanisti Vurdular" ile bir kez daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Film, Latin Amerika müzik dünyasının önemli figürlerinden biri olan piyanist Francisco Tenório Júnior’un trajik hikayesini konu alıyor. Animasyonun özgün anlatımı ve görsel tarzıyla, izleyicileri derin bir duygu yolculuğuna çıkarmaya hazırlanan film, aynı zamanda sinema tarihine de önemli bir katkı sunuyor.

FANTASİSTANBUL: SİNEMA TUTKUNLARININ BULUŞMA NOKTASI

Fantasİstanbul, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında sinema tutkunlarının merakla beklediği festivallerden biri haline geldi. A-listesi festivallerde ödül almış ve eleştirmenler tarafından övgüye boğulmuş filmleri Türkiye’ye getiren festival, sinemaseverlere benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu yıl da iddialı bir programla karşımıza çıkan Fantasİstanbul, "Piyanisti Vurdular" gibi pek çok özgün filmin prömiyerine ev sahipliği yapacak.

19-26 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, sinemanın büyülü dünyasını keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN