'Paralel yapı'ya ait Kaynak Holding' e 7 kayyum atandı. Peki, Kaynak Holding kime ait, sahibi kim? Paralel Yapı'ya finans kaynağı aktardığı ileri sürülen Kaynak Holding şirketleri hangileri? Kaynak Holding'e atanan kayyumların isimler ne? Kayyum ataması hakkında bütün detaylar haberimizde...
'Paralel Devlet Yapılanması'ya yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket için kayyum kararı çıkarıldı. Kayyum atanan Kaynak Holdinge bağlı iştirakler arasında bir vakıf ve bir dernek de bulunuyor. Peki, Kaynak Holding sahibi kim? Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler hangileri? Detayları haberimizden bulabilirsiniz...
Kaynak Holding sahibi kim?
1979 yılında kurulan Kaynak Holding bünyesinde, eğitim, yayıncılık, kargo, gıda, turizm ve bilişim sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren 30 şirket bulunuyor. Yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip Kaynak Holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 100 aktif marka bulunuyor. Kaynak Holdinge bağlı en çok tanınan markalar ise NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim...
Kaynak Holding kimin?
Ağırlıklı olarak eğitim ve kültür alanındaki faaliyetler gösteren Fethullah Gülen Cemaatinin urduğu Kaynak Holding, Fem ve Güvender dersaneleri ile eğitim alanında da faaliyet gösteriyor. Kitap, kırtasiye malzemesi gibi eğitim metaryalleri üreten şirketleri; NT Mağazaları, Zambar Yayınları faaliyetlerini sürdürüyor. Kaynak Holding tek bir kişiye ait değil. Birçok şirketinde Fethullah Gülen Cemaati'den girişimcilerin ortaklıkları bulunuyor. Kaynak Holding'in Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Özcan olarak biliniyordu. Mustafa Özcan, yurtdışına kaçmıştı. Şirketler halka açık yani Borsa'da işlem görmediği için resmi olarak ortaklık yapısı kamuoyuyla paylaşılmadı.
Kaynak Holding'e atanan kayyumların isimler ne?
Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumlar görevlerine başladı. İşte Kaynak Holding'e atanan kayyumların isimleri..
Kaynak Holding'e kayyum olarak İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük atandı.
Kaynak Holding'e kayyum atandı:
Kaynak Holdinge bağlı şirketleri isimleri
-Kaynak Kültür Yayın Grubu,
-Zambak Okul Yayın Grubu,
-Sürat Sınavlara Hazırlık Yayın Grubu,
-Kaynak Telif Ajansı, NT Mağazaları, Gökkuşağı,
-Çağlayan Matbaası,
-Kaynak Kağıt,
-Kaynak Medya,
-Sürat teknoloji,
-Sürat Eğitim Araçları,
-Alfa,
-PAL,
-Inspire,
-Nüanstur,
-Sürattur,
-Sürat Kargo,
-Sürat Lojistik,
-Bereket Yemek,
-İtina Toptan Gıda,
-İtina Et ve Süt Ürünleri,
-Kaynak Vakfı
-Kaynakder dernekleri
Kayyum ne demektir ? Kayyum olayı nedir?
Kaynak grubuna kayyum atandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile Kayyum Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi. Peki, Kayyum ne demektir? Kayyum nedir? Kime kayyum denir? Kayyum kelimesinin anlamı nedir?
-Hukuki anlamda; belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse. Hukuki anlamda uygulaması şöyle: Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.
-Usülsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yönetici.