Karar yazarı Akif Beki, yarın TÜYAP'ta kitaplarını imzalayacak. 'Kara Liste' ve 'Sıkıyönetici Buhran' kitaplarını yazarı Beki, okuyucuları ile 38. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nda bir araya gelecek. Perseus Yayınevi'nin 12. Peron 12411 C Numaralı Standı'ndaki imza günü saat 14'te başlayacak.
'Kara Liste' ve 'Sıkıyönetici Buhran' kitaplarını yazarı Akif Beki, 9 Kasım Cumartesi günü okuyucuları ile 38. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nda bir araya gelecek. Perseus Yayınevi'nin 12. Peron 12411 C Numaralı Standı'ndaki imza günü saat 14'te başlayacak.
27 Mayıs İhtilali sonrasında dönemin ünlü kalemlerinin fişlenmesi ile ilgili dedikoların anlatıldığı Kara Liste, belgesel roman kurgusu ile dikkat çekiyor. Beki'nin son kitabı 'Sıkıyönetici Buhran' ise bir rap divanı. Alegorik bir popülizm eleştirisi. "Anti-Popçunun sürgün yerinden/ Rap niyetine şakrak protesto" üst başlığı taşıyor.
'Kara Liste' ve 'Sıkıyönetici Buhran' kitapları hakkında kısa bilgiler şöyle:
KARA LİSTE
27 Mayıs İhtilali sonrasında dönemin ünlü kalemleri tek tek fişlenmişti. Söylentilerden oluşan bu raporlar, ünlü yazarların peşini bırakmadı, gölgesi Babıali'nin üstünde dolaştı. Resmi dedikodular, hep kulaktan kulağa konuşuldu, zaman zaman kalem kavgalarında gündeme geldi; gazeteler ve yazarlar işlerine gelen kısımlarını birbirlerine karşı kullandı. Ama raporlar, herkesin varlığından haberdar olduğu meşhur bir sır gibi kaldı. Kara Liste, o raporları ve hikayesini saklandıkları çekmeceden çıkarıp belgesel roman kurgusuyla gün yüzüne çıkarıyor.
SIKIYÖNETİCİ BUHRAN
"Komedyen mukallidi heybet
Genelge hortumundan keramet sık...
Közle köfteyi iman tazele
Mezbahaya abdest aldırıyor bak hükümet..."
En yaygın kitap mağazaları zincirinin rafa koymadığı, okurdan gizlediği Beki'nin son kitabı bu.
Kapak resmi, sürgün uyarıcıların atası Hz. Yunus kıssasına gönderme: İstenmeyen sözün sürgün yeri gecenin, denizin ve balığın karnı... Hicvettiği sürgünü yaşaması, kitabın şiirini doğrulayan ayrı bir ironi oluşturuyor. Sıkıyönetici Buhran, bir rap divanı. Alegorik bir popülizm eleştirisi. "Anti-Popçunun sürgün yerinden/ Rap niyetine şakrak protesto" üst başlığı taşıyor.