İpek-Koza Grubu şirketlerine kayyum atandı

İpek-Koza Grubu şirketlerine kayyum atandı

İpek Koza grubuna kayyum atandı. Karar Ankara Cumhuriyet başsavcılığının talebi üzerine alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi. 

Kararın duyulmasının ardından İpek-Koza Grubunun halka açık üç şirketinde de alıcı kalmadı. 

İpek Doğal Enerji 2,14 TL

Koza Madencilik 1,87 TL

Koza Altın 19,70 TL

İnceleme sürüyordu

Akın-Tekin İpek kardeşlerin sahibi olduğu ve borsada halka açık olan üç grup şirketin bulunduğu İpek-Koza şirketlerinde bir süredir MASAK üzerinden inçelemeler sürüyordu. 

Piyasa değeri 4,3 milyar TL

İpek-Koza şirketlerine kayyum atanması kararı sonrası halka açık üç şirketin piyasa değeri 4 milyar 225 milyon lira oldu. Şirket hisseleri son üç gündür sert şekilde yükseliyordu.

İpek açıklama yaptı

Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Bugün TV'de açıklamalarda bulundu.

İpek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ile ilgili şu yorumda bulundu:

"Yargı mensuplarına bir şey söylemiyorum. Elinde vicdanı olan hiçbir hakim böyle bir karar veremez. Bundan sonra bizim hakkımızda söylenecek olanların hepsinin yalan olduğunu, belgeleriyle cuma günü savcılığa teslim ettiğimi söyleyeyim. Yarın arkadaşlarımız itirazda bulunacaklar. Ama makul şüphe diye bir şey çıktı. Benim yurt dışına gitmiş gayri meşru 1 kuruş param varsa ben onu nereye isterlerse hibe edeceğim."

Kayyum ne demektir? 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN