Yoğurt çabuk ekşiyorsa aşçıların uyguladığı bu yöntemi deneyin! Aynı market yoğurdu gibi oluyor

Yoğurt çabuk ekşiyorsa aşçıların uyguladığı bu yöntemi deneyin! Aynı market yoğurdu gibi oluyor

En faydalı besinlerden olan ve mutfağımızda daima bulunan yoğurdu taze bir şekilde muhafaza etmek ne yazık ki uzun sürede mümkün olmuyor. Ancak aşçıların yoğurt muhafaza etme konusunda uygulandığı yöntem ortaya çıktı. Eğer yoğurt çabuk ekşiyorsa aşçıların uyguladığı bu yöntemi deneyin…

En sevilen ve en sağlıklı besinlerden olan yoğurt özellikle diş ve kemik sağlığı için epey önemli. İçerisinde potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri bulunan yoğurt; gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona neden olan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı korumaktadır.

Fakat yoğurt tüm bu faydalı yönlerinin yanı sıra çabuk ekşimesiyle de bilinmektedir. Yoğurdun ekşimemesi için ise aşçıların uyguladığı birkaç yöntem bulunmaktadır. Gelin bu yöntemlere birlikte bakalım…

yogurt-1.jpg

EV YOĞURDU YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

Eğer yoğurdunuzu evde kendiniz yapmak istiyorsanız, yoğurdun sünmemesi ve sulanmaması için mayalamada sütün çok sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz. Sütün soğuk olması sünmesine yol açarken, sıcak olması da sulanmasına neden olur. Bunların sonucunda da yoğurt kısa sürede ekşir.

yogurt-2.jpg

AŞÇILARIN YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ

Küçük bir kabın içerisine yoğurt mayası, şeker ve yeterince tuzu koyarak karıştırın. Şeker, mayayı aktifleştirerek daha iyi bir kıvam almasına yardımcı olur. Tuz kullanımı ise yoğurdun ekşimesini önler. Aşçılar yoğurt mayalarken bu yöntemi kullanır.

Yoğurdun ekşimesinin en önemli nedenlerinden biri de sütün çok taze olmamasıdır. Aynı zamanda mayanızın da yeterince taze olmaması yoğurdun ekşimesine yol açar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN