Artan fiyatlar nedeniyle stoklarını çokça dolduran vatandaşlar zaman zaman böceklenme problemi ile de karşı karşıya kalıyor. Türkiye'de en çok tüketilen ürünlerin başında gelen unun saklanması için izlenebilecek yöntemlerde merak ediliyor. 10 üzerinde fıkır fıkır gezen böcek devri geride kaldı. Pastaneciler bu şekilde saklıyor ne bir böcek ne de kurt görülüyor. İşte en doğru un saklama yöntemi…
Her üründe olduğu gibi un saklamakta ev hanımları için önemli bir yere sahiptir. Birçok yerde kullanılan un uzun süre beklediğinde böcek oluşumu ile karşı karşıya kalıyor. Pastacılar arasında yaygın bir şekilde kullanılan bu yöntem ise onun böceklenmesini önlüyor. Doğru bir şekilde saklanan ürünlerde ne böcek oluşuyor ne de kurtlanma görülüyor. İşte en doğru un saklama yöntemi…
UN NASIL SAKLANIR?
Yemeklerin, hamur işinin veya tatlıların temel malzemesi olan un zaman zaman çok çabuk bir şekilde böceklenmektedir. Bu sorunu önlemek için birçok farklı yöntem deneyen ev hanımlarının çözümü pastanecilerden geldi. Unun içerisine birkaç tane ekleyen ne böcek görüyor ne de kurt.
Unun tazeliğini ve kalitesini korumak için izleyeceğiniz basit adımlar ile taze ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz. Birçok yemeğin, hamur işinin ve tatlının temel malzemesi olarak görülen un böceklenme ya da sararma gibi problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Onun böceklenmesini önlemek için kavanozun içerisinde birkaç tane defne yaprağı eklemek yeterli olacak.
Böcek kovucu bir özelliğe sahip olan defne yaprağı tazeliğini korumak için de kullanılmaktadır. Un saklarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise nemli ortamlardan kaçınmaktır. Un saklamak için kullandığınız alanın nemli olmamasına dikkat ediniz. Un kavanoz mu kuru ve serin bir yerde muhafaza ediniz. Onunla birlikte un satın alırken de ambalajın sağlamlığına ve kapalı olmasına dikkat etmenizle birlikte son kullanma ve üretim tarihine de dikkat ediniz. Çok uzun süre bekleyen unlar daha çabuk böceklenmektedir.