Züğürt Ağa’nın çekildiği köydü! Bakın şimdi ne halde?

Züğürt Ağa’nın çekildiği köydü! Bakın şimdi ne halde?

1985 yapımı Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden biri olan “Züğürt Ağa”, yıllar geçse de izleyicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Çekildiği köy ise şimdi bakın ne halde?

Nesli Çölgeçen’in yönetmenliğini üstlendiği bu film, Türkiye’de feodalizmin çöküşünü çarpıcı bir şekilde ele alıyor. Başrollerinde Şener Şen, Erdal Özyağcılar, Füsun Demirel ve Nilgün Nazlı gibi ünlü isimlerin yer aldığı “Züğürt Ağa”, Haraptar Köyü’nü satarak İstanbul’a yerleşmeyi planlayan bir ağanın hikayesini anlatıyor.

img-1031.jpeg

Filmdeki Haraptar Köyü’nün gerçek hayatta nerede olduğu ve günümüzde nasıl göründüğü ise izleyiciler tarafından merak konusu oldu.

img-1029.jpeg

1985 sonbaharında gerçekleştirilen çekimlerde kullanılan köy, Şanlıurfa’ya bağlı Sultantepe Köyü’ydü. Köyün günümüzdeki durumu ise resmi Facebook hesabında paylaşılan fotoğraflarla gözler önüne serildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN