Yüzlerce ağaç ranta kurban

Yüzlerce ağaç ranta kurban

Bir yandan kuzey ormanları dev inşaat alanlarına dönüşürken bir yandan da İstanbul’un ağaçları ranta kurban ediliyor. TEM’de yükselen bir benzinlik için 27 dönümlük arazideki tüm ağaçlar katledildi. KARAR’a konuşan şirket yöneticisine göre bu alan Karayolları Genel Müdürlüğü'nden 125 milyon liraya ihale ile alındı ve 'rekor ihale bedeli ile devlete fedakârık' yapıldı. Şirket yönetiminde AK Parti eski Ankara il başkan yardımcısının bulunması ise dikkat çekti.

MERVE ŞİŞMAN

İstanbul’un son yeşil alanları da birilerinin para kazanması için imara açıldı. TEM Otoyolu’ndan bulunan, 16 milyon insana nefes veren ağaçlar türlü iş makinalarıyla yok edilmeye devam ediyor. TEM Otoyolu üzerinde Güven Asfalt şirketine ait bir akaryakıt istasyonu yükseliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nce 24.04.2023 tarihinde ihaleye çıkarılan 27 dönümlük arazi, 125 milyon 245 bin lira ile rekor teklif veren Güven Asfalt’a 17 yıllığına kiralandı. AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen şirketin, ihalede kendisine en yakın rakibinin teklifiyle, aralarındaki fark yaklaşık 52 milyon lira. KARAR’a konuşan şirket yetkilisine göre ise bu rekor ihale bedeli devlet için yaptıkları bir fedakarlık...

Gaziosmanpaşa’daki belediye tesisinin yanında, eski TIR otoparkına yapılan benzinlik inşaatı 27 dönümlük bir araziyi kapsıyor. Buradaki alan için Karayolları Genel Müdürlüğü 24.04.2023 tarihinde ‘yap-işlet-devret yöntemi açık ihale kapalı zarf usulü ile’ ihaleye verdi. 14 şirketin girdiği ihaleyi Güven Asfalt firması, en yakın rakibine 52 milyon lira fark atarak tam 125 milyon 245 bin liraya araziyi satın aldı.

Eski TIR otoparkına yapılan benzinlik inşaatının Güven Asfalt şirketine verilmesi ve şirketin yönetiminde AK Parti eski Ankara İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Coşkun’un olması bölgenin siyasi bağlantılar sayesinde alındığı iddialarını güçlendirdi.

yeni-proje-002.jpg

110 KİLOMETRELİK YOLDA BİR TANE TESİS YOK

7 ay sonra tamamlanacak olan bu tesis 110 kilometrelik yol üzerindeki tek olma özelliğini taşıyor. Daha önce yol üzerinde iki tane Shell istasyonu yapılmış ancak açılışı yapılmadan kaldırılmıştı. Shell ile yaptığımız görüşmede yapılan tesisin ‘bayilik anlaşması sona erdiği için’ kapatıldığı belirtildi.

whatsapp-image-2024-06-04-at-10-18-59.jpeg
27 dönümlük arazinin önceki hali

52 MİLYON FARKLA İHALEYİ ALDI

Güven Asfalt yönetim kurulu üyesinden alınan bilgiye göre, bölge için ayrılan bütçe tam 500 milyon lira. 14 firma içerisinde en yüksek teklifi veren Güven Asfalt, en yakın rakibinden 51 milyon 945 bin lira daha fazla verdi. 14 şirket arasından 2’nci olan şirket ise bölgeyi 73 milyon 300 bin liraya almak istemişti.

yeni-proje-1-006.jpg

'AĞAÇLAR BAŞKA YERE DİKİLMİŞ'

27 dönümlük araziyi 17 yıllığına kiralayan Güven Asfalt, TEFE-TÜFE oranları artmazsa ancak o zaman kar elde edeceklerini belirtti. KARAR’a konuşan yönetim kurulu üyesi benzinlik istasyonunun ruhsatsız olduğu iddialarını yalanladı. 1 ay sonra benzinliğin tamamlanmış olacağını söyleyen kurul üyesi tesiste açılacak dükkanlar için 6 aylık bir süreç daha olduğunu ileri sürdü. Öte yandan şirketten edinilen bir başka bilgiye göre, talan ormanlık arazide bulunan tüm ağaçlar başka yere dikildi.

yeni-proje-3-007.jpg

KARAR’ın edindiği bir başka bilgiye göre ise şirket yetkilisi, 2009 yılında eski Çorlu Cumhuriyet Savcısı Engin Şimşek tarafından ‘ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN