WhatsApp aramasını açan muhtara çirkin dolandırıcılık oyunu: Fotoğraflarını montajlayıp...

WhatsApp aramasını açan muhtara çirkin dolandırıcılık oyunu: Fotoğraflarını montajlayıp...

Hatay’da muhtar adayı İsmail Bayır'a yaptığı görüntülü telefon görüşmesinin ardından ekran fotoğrafının cinsel içerikli fotoğraflarla montajlanarak kendisine 20 bin euro karşılığında şantaj yapıldı.

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken, Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Ürgen Paşa Mahallesi'nde muhtar adayı İsmail Bayır, şoke edici bir dolandırıcılık girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bayır, ömrünün geçtiği mahalleye hizmet etmek için yola çıkmışken, telefon numarasını paylaştığı sosyal medya platformlarında yaşadığı olayla adeta yıkıma uğradı.

FOTOĞRAFINI MONTAJLAYIP TEHDİT ETTİLER

Yaşadığı olayı anlatan Bayır, bilinmeyen bir numaradan gelen kısa süreli bir görüntülü arama sonrasında ekran fotoğrafının alınarak cinsel içerikli fotoğrafların üzerine montajlandığını ve bununla kendisini tehdit eden dolandırıcıların ortaya çıktığını dile getirdi. Dolandırıcılar, Bayır'ı 20 bin euro karşılığında bu montajlanmış fotoğrafları yayınlamakla tehdit ettiler.

8770897.jpg

Ancak Bayır, dolandırıcıların oyununa gelmeyerek hemen polis ekiplerine başvurdu ve durumu bildirdi. Dolandırıcıların tehditleri arasında, "Muhtar olamayacaksın, seni mahvedeceğiz, hayatın mahvolacak" şeklinde ifadeler kullanıldı.

8770899.jpg

Bayır, yaşadığı bu olayla ilgili olarak, "Beni bu şekilde vurmaya çalıştılar. Benim böyle fotoğraflarımı montajlayıp, şantajla ve tehditle yıldıracaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Bunu yapamayacaklar, güçleri yetmeyecek. Diğer muhtar adayı arkadaşlar da sakın bu tür aramalara itibar etmeyiniz. Buna çok dikkat ediniz" dedi.

8770900.jpg

Dolandırıcıların, vatandaşların itibarını zedelemek ve seçim sürecini etkilemek amacıyla bu tür yöntemlere başvurduğuna dikkat çeken Bayır, vatandaşları da bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN