Türkiye'nin vize çilesi bitmiyor! Zam var ama randevu yok

Türkiye'nin vize çilesi bitmiyor! Zam var ama randevu yok

Türkiye'nin vize çilesi bitmiyor. Almanya ve AB ülkeleri, 11 Haziran'da Türk vatandaşları için vize ücretini 90 Euro'ya çıkarıyor. Ancak, vize randevusu almak neredeyse imkansız. Alman Büyükelçiliği, "Vize randevusu 7 ayı bulabilir, buna göre plan yapın. Listeye önceden adını yazdırmayan randevu alamaz" açıklamasında bulundu.

Türk vatandaşları için Avrupa ülkelerine seyahat etmek her geçen gün daha zor hale geliyor. İş insanları iş görüşmeleri için Avrupa'ya gidemiyor, öğrenciler eğitimleri için büyük zorluklar yaşıyor, insanlar akrabalarını ziyaret edemiyor ve hatta en yakınlarının düğünlerine bile katılamıyor. Avrupa’ya gitmek isteyenler için vize almak adeta bir çileye dönüşmüş durumda.

İŞ İNSANLARI VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR

İş dünyasında aktif olan birçok Türk vatandaşı, Avrupa ülkelerine iş seyahati yapmakta büyük güçlük çekiyor. Öğrenciler ise eğitimlerini sürdürebilmek için gerekli olan vizeleri almakta zorluk yaşıyor. Bu durum, hem iş dünyasında hem de eğitim alanında ciddi aksamalar yaratıyor. Birçok insan, akrabalarını ziyaret edememekten ve özel günlerine katılamamaktan şikayetçi.

KAÇAK GÖÇMENLER KOLAYCA GİRİYOR, MEŞRU SEYAHAT EDENLER MAĞDUR

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; ilginç bir şekilde, minibüslere doluşup kaçak olarak Alman sınırına girenler, sorgusuz sualsiz ülkede izlerini kaybettirirken, yasal yollardan seyahat etmek isteyenler büyük zorluklarla karşılaşıyor. Kaçak göçmenlerin izini kaybettirmesi kolayken, işi gücü, eğitimi olanlar büyük mağduriyetler yaşıyor.

ALMANYA VİZESİ ALMAK ZORLAŞTI

Yurt dışında en çok Türk ya da Türk kökenlinin yaşadığı ülke olan Almanya’ya vize ücreti Türk vatandaşları için 90 Euro’ya çıktı. 11 yaşına kadar olanlar için ise vize ücretsiz. Ancak, Alman vizesine başvuru randevusu almak neredeyse imkansız hale geldi. Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerinden yapılan açıklamada, bekleme süresinin 7 ayı bulabileceği belirtiliyor. Vize randevusu alabilenler, görüşmeye çağrıldıktan sonra da uzun bir bekleme süreciyle karşı karşıya kalıyor.

UZUN BEKLEME SÜRELERİ

Tüm AB ülkeleri için geçerli olacak vizeye zam 11 Haziran 2024’te başlayacak. Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerinden yapılan açıklamada, "Türkiye’deki temsilciliklerimizde uzun randevu bekleme süreleri ve vize başvurularının uzun inceleme süreleri dikkate alınmalıdır. Bu süre bir ay ile yedi ay arasında değişebilmektedir. Lütfen seyahat planınızı buna göre yapınız" deniliyor. Bu durum, seyahat planı yapan Türk vatandaşları için büyük bir belirsizlik ve stres kaynağı oluşturuyor.

VİZE BAŞVURUSU İÇİN KRİTİK UYARILAR

Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerinden yapılan açıklamada, önemli bir uyarıya da yer verildi:

"Vize başvurusu için öncelikle başkonsolosluklar ya da elçiliğin bekleme listesine kayıt yaptırmanız çok önemli. Vize randevuları bu başvurulardaki kronolojik sıraya göre değerlendirmeye alınacaktır. Eğer bu listeye yazılmakta gecikirseniz, vize randevu talebiniz dikkate alınmayabilir ya da planladığınız geziden sonraki bir tarihe randevu verilebilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN