Türkiye'nin en pahalı yolu olacak! Trabzon'a mühendislik harikası proje yapılıyor: Tam 28 kilometre...

Türkiye'nin en pahalı yolu olacak! Trabzon'a mühendislik harikası proje yapılıyor: Tam 28 kilometre...

Bu yol, Türkiye'nin en pahalı yolu olacak! Trabzon'da mühendislik harikası bir proje gerçekleştiriyor! Tam 28 kilometre...

Trabzon’da yapımı süren ve Türkiye’nin en maliyetli şehir içi yol projeleri arasında yer alan 28 kilometrelik Kanuni Bulvarı projesinde önemli bir aşama kaydedildi. Şehrin ulaşımını rahatlatacak bu büyük projede 20 kilometrelik kısmı tamamlanmış durumda.

KANUNİ BULVARI PROJESİ’NDE SON DURUM

Türkiye'nin en maliyetli şehir içi yolunun 3'te 2'si tamamlandı

Trabzon’un önemli ulaşım projelerinden biri olan Kanuni Bulvarı, şehrin batısında yer alan Yıldızlı Mahallesi’nden başlayarak, Akoluk’a kadar uzanacak. Projenin Çukurçayır ile Akoluk arasında kalan son 7-8 kilometrelik bölümünde çalışmalar hızla devam ediyor. Yol, Yıldızlı Kavşağı’ndan başlayarak Akyazı, Beşirli, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Esentepe, Boztepe, Çukurçayır ve Akoluk gibi önemli bölgeleri birleştirecek.

Proje kapsamında, anayolda 22 adet köprülü kavşak ve 6 adet hemzemin kavşak yer alacak. Ayrıca, toplam uzunluğu 6,4 kilometreyi bulan 17 tünel ile birlikte 31 çift köprü ve 24 tek köprü inşa edilecek. Bu kapsamlı altyapı, şehrin iç ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak ve transit trafik akışını kolaylaştıracak.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA ÖNEMLİ BİR AŞAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye'nin en maliyetli şehir içi yollarından Kanuni Bulvarı'nın yaklaşık 3'te 2'lik bölümü tamamlandı - Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projedeki son durumu değerlendirerek, Kanuni Bulvarı’nın şehir içi ulaşımda büyük bir katkı sağladığını belirtti. Genç, “Kanuni Bulvarı şehrimize önemli bir geçiş yolu şehrimizin iç ulaşımına hizmet veren bir bulvar yol. Ama aynı zamanda da transit trafik ihtiyacına da özellikle de güneye ve doğuya doğru devam eden devlet karayoluna da entegre bir ulaşımı erişimi sağlayan 2x3 şeklinde planlanmış yapılmış bir yolumuz. Şehir içi kısmında önemli bir çalışmayı tamamladık. 28 kilometre uzunluğundaki yolumuzun 20 kilometrelik kısmı tamamlandı. Şehre hizmet etmesi gereken kısmı esasında tamamlandı. Çukurçayır-Gölçayır-Düzyurt-Akoluk bölümünü devlet karayoluna yani Erzurum yoluna bağlanacak olan kısmıyla ilgili çalışmalar bir taraftan devam ediyor. Gölçayır tünelimiz tamamlanmak üzere. İnşallah Düzyurt bölgemizde ve bu alanımızdaki imar çalışmaları düzenlemeler bitirildikten sonra Erzurum karayoluna doğru Kanuni Bulvarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, aynı zamanda Çukurçayır’da yürütülen çalışmaların şehir içi trafiği ile Rize Karayolu’na entegre edileceğini belirterek, bu yıl sonunda projenin daha işlevsel bir hale geleceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN