Türkiye'de ilk: Sivas'ta 8 aday için YKS tekrarı!

Türkiye'de ilk: Sivas'ta 8 aday için YKS tekrarı!

Sivas'ta 8 Haziran’da gerçekleştirilen YKS'nin ilk oturumunda epilepsi krizi geçiren bir adaya yardım eden 8 aday, bugün tekrar sınava girdi. ÖSYM’nin öğrencilerin mağduriyetlerini gidermeye yönelik kararı, Türkiye'de bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Sivas’ta 8 Haziran’da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı'nda (TYT) bir adayın epilepsi krizi geçirmesi üzerine, 8 aday sınavı bırakarak yardıma koştu.

9745086-001.jpg

ÖSYM yönetmeliğine göre sınavın kalan süresine ekleme yapılması gerekirken, salon başkanınca ve gözetmenler tarafından yapılan 15 saniyelik ekleme adayları tatmin etmedi.

9745082.jpg

8 ÖĞRENCİ İÇİN YKS

Velilerin yaptığı başvuru üzerine ÖSYM adaylara, tercihe göre ek puan verme veya eş değer sınav tekrarı seçeneği sundu. Adaylar sınavın tekrarlanmasını istedi.

8 adaya özel olarak düzenlenen sınav Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu’nda yapıldı.

9745084.jpg

VİCDANININ SESİNİ DİNLEYEN ÖĞRENCİLERE İKİNCİ ŞANS

Epilepsi krizi geçiren adaya yardım eden ve sınav süreleri kısıtlanan 8 aday, sınavın tekrarlanması kararıyla bugün yeniden ter döktü. 8 aday için 12 kişilik bir ekip görevlendirildi. Sınav, genel sınav prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildi.

9745087.jpg

Polis memurları tarafından adayların üst aramaları yapıldı ve kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra adaylar salona alındı. Sınav sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm tedbirler alındı. Sınavda 8 öğrenci için, 1 bina sorumlusu, 1 yardımcı, 1 bina yöneticisi, 1 cihazı görevlisi, 2 hizmetli, 2 polis memuru, 2 yedek gözetmen, 1 salon başkanı ve ÖSYM temsilcisi olmak üzere 12 kişi görev aldı.

9745088.jpg

TÜRKİYE'DE BİR İLK

8 kişinin girdiği YKS sınavı genel sınavdan sadece aday sayısı bakımından farklı olarak gerçekleştirildi. Saat 10.00’da salon kapısı kapandı ve adaylar salonda yerini aldı. Onlar sıralarda ter dökerken aileleri de dışarıda heyecanla sınavın bitmesini bekledi.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu uygulama Türkiye’de ilk oldu.

9745083-001.jpg

'ÖSYM ÖĞRENCİLERİMİZİN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERDİ'

Çocuğu sınava giren Ahmet Yıldırım, ÖSYM’ye teşekkür ederek, "Sınavda bir öğrenci rahatsızlanmıştı. Yaşanan hengamede 30-40 dakikalık bir kayıp oldu. ÖSYM sınav tekrarı kararıyla öğrencilerimizin mağduriyetini giderdi" dedi.

9745092-001.jpg

'YERLEŞTİRMEDE MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ'

Sınava giren Melike Naz Akpınar’ın babası Murat Akpınar, ÖSYM’nin öğrencilerinin hakkını iade ettiğini belirterek, "Sınavda kriz geçiren bir öğrenciden kaynaklı çocuklarımızın zaman kaybı olmuştu. Biz gerekli itirazlarda bulunduk. Bunun üzerine ÖSYM öğrencilerimizin hakkını iade etti. Bu nedenle ilgili herkese teşekkür ediyoruz. Sayı az olduğu için sınav sonuçlarının biran önce açıklanacağını düşünüyoruz. Yerleştirme noktasında nasıl bir yol izleneceğini bilmiyoruz. Öğrencilerimizin yerleştirmesi noktasında da mağduriyet yaşamamaları için destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN