TİP'ten Hatay'da 'destek' kararı

TİP'ten Hatay'da 'destek' kararı

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını çekmesi üzerine yeni bir karar aldı. Edinilen bilgiye göre Hatay'da DEM Parti ve EMEP’in adayları desteklenecek.

Son zamanlarda tartışmalara neden olan Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesi kararının ardından yeni bir adım atılıyor.

1kapak-005.jpg

DEM PARTİ VE EMEP DESTEKLENECEK

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Zan’dan desteğini çeken TİP, Hatay’da Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri DEM Parti ve Emek Partisi'nin adaylarını destekleme kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre TİP bu akşam resmi olarak açıklamada bulunacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Perihan Pakize Sinemlioğlu’nu, Emek Partisi ise Halil İmrek’i aday olarak göstermişti.

NE OLMUŞTU?

Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ses kayıtları ortaya çıktı.

Kayıtlarda Turgay Kocakaya isimli kişi tarafından AK Parti Hatay İl Binası’ndan arandığı iddia edilen Zan'a, adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar öneriliyor. Zan ise 5 milyon dolar için pazarlık ediyor.

İddilar üzerine TİP, yaptığı açıklama ile Zan'ın adaylığının geri çekildiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN