TasteAtlas araştırdı Türkiye ‘Bu lezzetler olmadan olmaz dedi’! Dünyanın en iyi kurabiyeleri: Türkiye’den iki tarif var

TasteAtlas araştırdı Türkiye ‘Bu lezzetler olmadan olmaz dedi’! Dünyanın en iyi kurabiyeleri: Türkiye’den iki tarif var

Dünyanın en çok takip edilen yemek platformlarından olan TasteAtlas bu sefer en iyi kurabiyeleri seçti. Her listeye mutlaka giren Türk lezzetleri, en iyi kurabiyeler listesinde de yerini aldı. İşte, TasteAtlas’a göre dünyanın en iyi kurabiyeleri…

Dünyanın en ünlü gastronomi rehberi olan TasteAtlas, yerel lezzetleri keşfederek dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Farklı kategorilerde en iyi yemekleri seçen TasteAtlas şimdi de dünyanın en iyi kurabiyelerini seçti.

Son olarak dünyanın en iyi ekmekleri listesine Bafra Pidesi’ndeki birinciliğiyle damga vuran ülkemiz, dünyanın en iyi kurabiyeleri listesine de adını yazdırmayı başardı. İşte, TasteAtlas’a göre dünyanın en iyi kurabiyeleri…

DÜNYANIN EN İYİ KURABİYELERİ

PETTİCOAT TAİLS

petticoat-tails.jpg

İskoçya’ya özgü olan tereyağlı tatlı kurabiye Petticoat Tails, dünyanın en iyi kurabiyesi olarak listenin birinci sırasında yer aldı. 16’ıncı yüzyılda kullanılan kumaş parçalarına benzetilen ve kendine özgü adını alan kurabiye, İskoçya’nın sembolik lezzetlerinden.

PORTAKALLI MAKROUD EL LOUSE

portakalli-makroud-el-louse-kurabiyesi.jpg

Cezayir’in bademli lezzeti, dünyanın en lezzetli ikinci kurabiyesi oldu. Badem, yumurta, şeker ve portakal çiçeği suyu aromasından yapılan kurabiyenin dışı kıtır, içi yumuşak bir yapısı var.

ALFAJORES

alfajoresi.jpg

Arjantin’e özgü olan sandviç şeklindeki Alfajores ise listeye üçüncü sıradan girdi. Arasında genelde süt reçeli dolgusu olan iki yuvarlak kurabiye, sonradan çikolata ya da şekere bulanarak servis ediliyor.

İZMİR BOMBASI

izmir-bombasi.jpg

Türkiye’den listeye giren ilk lezzetimiz İzmir Bombası oluyor. İzmir’e özgü olan bu lezzetimiz listenin 14’üncü sırasında.

ACIBADEM

acibadem-kurabiyesi.jpg

En iyi kurabiyeler listesinde kendine yer bulan diğer lezzetimiz ise Acıbadem. Acıbadem Kurabiyesi ise listeye 47’inci sıradan girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN