SunExpress müşterileri dikkat! Sakın o maili açmayın: Firma on binlerce müşterisini uyardı

SunExpress müşterileri dikkat! Sakın o maili açmayın: Firma on binlerce müşterisini uyardı

SunExpress kullanıcılarına önemli bir uyarı yapıldı. Binlerce müşterisi bulunan şirket müşterilerini korumaya yönelik aldığı kararlar doğrultusunda güvenlik uyarısında bulundu. O maili sakın açmayın. İşte SunExpress uyarısı…

Son yıllarda dolandırıcılık vakaları artış göstermeye devam ediyor. Farklı yollardan kişisel verileri ele geçirmeye çalışanlara şirketlerden gelen açıklamalarda dikkat çekiyor. Müşterilerini korumak adına önemli kararlar alan Sun Express, 15 Temmuz 2024 tarihinde gönderilen mesajı işaret ederek tüm müşterilerine uyardı. İşte SunExpress uyarısı…

SAKIN MESAJI AÇMAYIN

SunExpress, müşterilerinin kişisel bilgilerini koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Şirket, müşterilerine yönelik önemli bir veri güvenliği uyarısında bulundu. 15 Temmuz 2024 tarihinde, tedarikçilerinden birinin mesajlaşma sistemine yetkisiz erişim tespit edilmesinin ardından bazı müşterilerinin SunExpress adı kullanılarak kimlik avı (phishing) bağlantıları içeren e-postalar aldığını duyurdu.

SunExpress iletişim bilgileri, müşteri hizmetleri, rezervasyon ve iptal numarası - Yaşam Haberleri

SunExpress bilgi güvenliği ekibi, ihlalin fark edilmesinin hemen ardından harekete geçti ve kişisel bilgilerin korunması için gerekli tüm önlemleri aldı. Yapılan açıklamaya göre, sistemden herhangi bir veri indirilmediği, sızdırılmadığı veya başka bir amaçla kullanılmadığı belirtiliyor. Şirket, etkilenen sistemi güvence altına almak ve olayın kapsamını tam olarak belirlemek için üçüncü taraf uzmanlarla birlikte kapsamlı bir inceleme başlattı.

Hacker nedir? - Molatik Teknoloji

ETKİLENEN BİLGİLER NELER?

SunExpress, kendi sistemlerinin ihlal edilmediğini veya herhangi bir şekilde etkilenmediğini teyit etti. Yetkisiz erişim sonucu yalnızca e-posta adreslerinin etkilendiği ve özel kategorilerdeki kişisel verilerin (örneğin sağlık verileri) veya hassas finansal verilerin (kredi kartı numaraları gibi) bu süreçten etkilenmediği açıklandı.

SUNEXPRESS'TEN MÜŞTERİLERE UYARI: DİKKATLİ OLUN

Şirket, müşterilerinin şüpheli bağlantılara tıklamamaları, bu tür e-postalara yanıt vermemeleri ve mümkünse bu e-postaları silmeleri konusunda uyarıda bulundu. SunExpress, bu tür durumlarla karşılaşan müşterilerinin dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etti.

SunExpress'ten seyahatlerde esneklik sağlayan "Korona Garanti Paketi"

GÜVENLİK ADIMLARI ATILDI

Etkilenen sistemin derhal devre dışı bırakıldığı ve daha fazla e-posta gönderilmesinin engellendiği belirtilen açıklamada, SunExpress, müşterilerinin güvenliği için aldığı hızlı ve etkili önlemleri vurguladı.

SunExpress, veri güvenliği konusunda hassasiyetle hareket ettiğini bir kez daha kanıtlayarak, müşteri memnuniyeti ve güvenliğini en üst düzeyde tutmaya devam edeceğini bildirdi. Bu olay, veri güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, kullanıcıların da siber güvenlik konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN