Sıla bebeğin durumu kritik: Beyin dokusu atmaya başladı

Sıla bebeğin durumu kritik: Beyin dokusu atmaya başladı

Tekirdağ'da şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebeğin tedavisi, tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. Yaşanan bu acı olayın ardından Sıla bebeğin sağlık durumu hakkında gelen haberler, yürekleri burkmaya devam ediyor. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, Sıla'nın durumunun kritik olduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini açıklayarak "Kaç gündür durumunda herhangi bir iyileşme görülmedi, hatta kötüleşme eğilimi var. Beyin dokusu atmaya başlaması, durumun ciddiyetini gösteriyor." dedi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşanan yürek yakan olayda, şiddet ve cinsel istismara maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebeğin tedavisi, tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Küçük bebeğin teyzesi Elif Akyüz, Sıla'nın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada, durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Akyüz, "Sıla'nın hayati tehlikesi hala devam ediyor. Kaç gündür durumunda herhangi bir iyileşme görülmedi, hatta kötüleşme eğilimi var. Beyin dokusu atmaya başlaması, durumun ciddiyetini gösteriyor. Tüm Türkiye olarak Sıla için dua ediyoruz" dedi.

BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

Her zaman bebeğin iyileşmesi umuduyla bekledikleri ifade eden Akyüz, "Hayati tehlikesi yine devam ediyor. Kaç gündür durumunda değişen bir şey yok. Hatta kötüleşme de var. Beyin dokusu atmaya başlamış. Kötüleşme var durumunda, iyileşme yok. Babam her gün yanına girip bebeği görüyor" dedi.

VASİLİK DAVASI SÜRÜYOR

Akyüz, Sıla bebek için vasilik davasının da devam ettiğini, 29 Kasım’da mahkeme olacağını ifade ederek, "4. ayda vasilik davası açmıştım. 9. ayın 15’inde benim duruşmam vardı. Duruşmaya gittim Sulh Hukuk Mahkemesi, Aile Mahkemesine attı. Aile Mahkemesinde de 11. ayın 29’unda duruşmam devam edecek. Çünkü anne ve baba Ü.A.Y. ve Bakiye Y.’den velayetin düşürülmesi için talepte bulunulmuş. O velayetler düştüğü zaman savcılık, devlet izin verirse vasilik bana geçecek" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN