Polatlar tahliyesine sosyal medyada tepki yağdı: Adalet baklava çalan çocuklara var, devleti soyanlara asla uğramaz

Polatlar tahliyesine sosyal medyada tepki yağdı: Adalet baklava çalan çocuklara var, devleti soyanlara asla uğramaz

Kara para aklama suçlamasıyla 40 yıla kadar hapisleri istenen Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada, Dilan Polat'ın ardından Engin Polat ve 3 sanık tahliye edildi. Sosyal medyada tahliye kararına tepki yağdı. Gaziantep'te baklava çalan çocukların 9 yıl hapis cezasına çarptırılması hatırlatılarak. “Adalet sokak röportajında ve baklava çalan çocuklara var, devleti soyanlara asla uğramaz...” paylaşımları yapıldı.

Kara para akladıkları iddiasıyla 40'ar yıla kadar hapisleri istenen Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Dilan Polat'ın ardından Engin Polat ve 3 sanık daha tahliye edildi. Tahliye kararına sosyal medyadan tepki yağdı. Kullanıcılar tepkilerini 9 yıl önce yaşanan bir olaya atıfta bulunarak yaptı.

Gaziantep’te 1997 yılında 4 çocuk baklava çalmış ve çocuklar 9’ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. O dönem alınan bu karar vatandaşlar tarafından büyük tepki çekti. Baklava çalan çocuklar Rahşan affıyla tahliye oldu. Af, yaşı 18’den büyük olan sanık Metin Subaşı’na vurmamış, Subaşı daha sonra hakim tarafından şartlı tahliye edilmişti.

Sosyal medyadaki paylaşımların bir kısmı şöyle:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN