Özel sektörü bıraktı kendini bahçesine adadı! Yılın 7 ayı ürün topluyor: Herkes bu bahçeye akın edip gönlünce topluyor

Özel sektörü bıraktı kendini bahçesine adadı! Yılın 7 ayı ürün topluyor: Herkes bu bahçeye akın edip gönlünce topluyor

Tekirdağ’ın Süleymaniye ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Esra Canki Kurt, özel sektördeki işini bıraktı kendini bahçesine adadı. Annesinden aldığı destekle üretim yapan Kurt’un bahçesine 7 ay boyunca vatandaşlar akın ediyor…

Özel sektörde 10 yıl çalıştıktan sonra 2021 yılında işini bırakan Kurt, toprağa duyduğu ilgisini profesyonel bir işe dönüştürme kararı aldı. Ailesinden aldığı destekle çilek bahçesi kuran Kurt, geçen sene 15 ton çilek üretti. Ayrıca bahçesini ziyaretçilere de açan Kurt, dalından toplamak isteyenlere satış yapıyor.

Kadın olarak üretimin içinde yer almaktan gurur duyduğunu söyleyen Kurt, AA muhabirine "İş yaşamında sürekli insanlarla ve çalışanlarla uğraşmak stresliydi. Bu durum bana yorucu gelmeye başlamıştı. Bir tarlamız vardı ve yanında akrabamızın lavanta tarlası bulunuyordu. Bu tarlaya gelen giden çok olduğu için biz de tarlamıza bir şey yapmak istedik. Annemin de desteğiyle çilek bahçesi yapmaya karar verdik. Çilekleri ektikten iki yıl sonra ürün almaya başladık." diye konuştu.

ozel-sektoru-birakip-cilek-yetistiren-1.jpg

7 AY BOYUNCA ÇİLEK TOPLANIYOR

Bahçesinde yılın 7 ayı çilek toplanabildiğini söyleyen Kurt, şunları aktardı:

"Çilek mayıs ayında olmaya başlıyor, kasım ayına kadar devam ediyor. Ürün sürekli kendini tekrarlıyor. İsteyen herkes bu tarihler arasında bahçemize gelip çilek bulabilirler. Yerimiz İstanbul yolu üzerinde olduğu için, tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği bir kent olduğumuz için çok sayıda misafir ağırlıyoruz. Herkes burada sepetini alıp istediği kadar çilek toplayıp doğayla iç içe vakit geçiriyor."

ozel-sektoru-birakip-cilek-yetistiren.jpg

Çiftçiliğin tatlı bir yorgunluğu olduğunu da söyleyen Kurt, insanlardan aldığı güzel geri dönüşler sayesinde yorgunluğunun geçtiğini kaydetti.

ozel-sektorun-birakip-cilek-yetistiren.jpg

Bahçeye çilek toplamak için gelen Ecem Yorulmaz da kadın elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini dikkat çekerek, "Mesleğim öğretmenlik. Çok yoğun çalışıyoruz ve bu yorgunluğumuzu bu güzel çilek bahçesinde atıyoruz. Burada çilek toplayıp stresten uzaklaşıyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN