O ilimizde yere izmarit atana 14 bin lira ceza! Türkiye'de bir ilk

O ilimizde yere izmarit atana 14 bin lira ceza! Türkiye'de bir ilk

Sigara içenler, izmariti atarken iki değil bin kere düşünecek. O ilimizde yere sigara izmariti atmanın cezası 14 bin lira olarak belirlendi. Türkiye'de ilk kez görülen bu uygulamanın diğer illere örnek olması bekleniyor. İşte o ilimiz...

BURAK ÖZTOPRAK

Sigara izmaritlerini yere atanlara 14 bin lira ceza kesilecek. O ilimizde uygulamaya konulan yeni karar sonrasında Türkiye'de bir ilk yaşandı. Belediye başkanı duyuruyu sosyal medya üzerinden yaptı. İşte tüm detaylar...

TÜRKİYE'NİN EN TEMİZ İLİ

Türkiye'de her geçen gün artan sigara kullanıcıları, biten sigaraların izmaritini genellikle yere atıyor. Bu kapsamda tedbirler alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz 5 sene içerisinde Bolu, Türkiye'nin en temiz ili seçilirken bu unvanı kaybetmemek adına yeni adımlar atılıyor. Tanju Özcan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda daha temiz kalması yönünde kararlı olduklarını paylaştı.

2-002.jpg

ÇEVREYİ KİRLETENE DEV CEZA

Sigara izmariti büyük bir kirlilik sağlarken, yarından itibaren yeni uygulama başlayacak. Sokak, cadde, kaldırım ve parklara atılan izmarit, çekirdek kabuğu ya da çöp atanlara dev cezalar kesilecek. Ceza miktarı 593 TL'den 14 bin 407 TL'ye kadar yükselecek.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu konu hakkında, "Değerli Bolulular bu izmaritler yarım gün içerisinde toplanan toplam izmaritler. Özellikle lokatanların önü, kahvehanelerin önü, berberlerin önünde yoğun olarak bulunuyor. Türkiye'nin en temiz ili Bolu'da yazık değil mi izmaritleri atıyorsunuz? Bu haftadan itibaren, kahvehanelerin önünde, kuaförlerin önüne ve lokantaların önüne özel sigara izmaritlikleri verilecek. Bu izmaritlikler mekan sahibine zimmetli olarak verilecek. Dükkanın 3 metre kadar önünde izmarit görülmesi halinde para cezası kesilecek. İzmaritlikleri biz vereceğiz, ama onun koruma ve kollama işini siz yapacaksınız. Zabıtamıza da bugün itibariyle bir talimat veriyorum, yarından itibaren özellikle merkezi noktalarda ve parklarda yere izmarit atan kim olursa olsun gereken cezai işlemi uygulayacağız. Bugün bazı Bolulular bana kızabilir ama yarın teşekkür edecek." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN