Ne mazot ne gübre fiyatları! Çiftçiyi asıl bu dert vuracak: Eğer önlem alınmazsa çiftçiler bir dal bile ekemeyecek…

Ne mazot ne gübre fiyatları! Çiftçiyi asıl bu dert vuracak: Eğer önlem alınmazsa çiftçiler bir dal bile ekemeyecek…

Bir türlü yüzü gülmeyen çiftçinin asıl derdi şimdi başladı. Bu sefer ne mazot ne gübre fiyatları. Eğer önlem alınmazsa çiftçiler bir dal bile ekemeyecek…

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ayçiçeği üretimi konulu toplantıda, kuraklığın ayçiçeği üretimi ile verimini %70 oranında etkilendiği belirtildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli, Türkiye’deki iklim değişikliğinin dikkat çekilmesi gereken bir sorun olduğunu vurgulayarak, “Gelecekte sulamadan tarım yapmak oldukça zor olacak. Yağan yağmurun bir damlasının denize gitmesini engellemeliyiz. Yarın denizden o suyu çekmek daha büyük masraf olacak” ifadelerini kullandı.

Önemli, yağmur suyunu bir noktada toplayarak tarımda kullanılabilir hale getirebilecek daha fazla projenin hayata geçirilmesi gerektiğini de belirtti. Ayçiçeği yetiştirme teknikleriyle ilgili de bilgi veren Önemli, sunumdan sonra toplantıya gelen çiftçilerin sorularını yanıtladı.

AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç de kuraklıktan dolayı Trakya’da ayçiçeği üretiminde düşüş yaşandığını söyledi. Ayçiçeği üretiminin artırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na rapor ilettiklerini aktaran Kırbiç, çiftçinin daha fazla desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

iklim-krizi-aycicegi-uretimini-vurdu-1.jpg

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ise tarımda sulamanın hayati önem taşıdığına ve sulama ile alakalı yeni yatırımların hayata geçirileceğini dikkat çekerek şunları söyledi:

"Arazilerimizin her karışını işliyoruz. Boş kalan arazimiz yok, büyük bir bölümü sulanabilir durumda. Sulama ile ilgili yeni projeler ve yatırımlar her geçen gün büyümekte ve artmakta. Bunun son örneği Çömlekköy Barajı inşaatı. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Şu anda inşaatına başlanılacak, ihalesi bitti, sözleşme imzalandı. Önümüzdeki günlerde inşallah Sayın Bakan'ımızın katılımıyla temel atma töreni yapacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN