Marketlerdeki o oyuna artık son! Limon sosu, nar sosu, tereyağı... Şimdi de o ürünün satışına gem vuruldu

Marketlerdeki o oyuna artık son! Limon sosu, nar sosu, tereyağı... Şimdi de o ürünün satışına gem vuruldu

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan bir kararla marketlerde limon sosu satışı yasaklanmıştı. Bu gelişmenin ardından bir ürüne daha yasaklama geldi. Artık o ürün de marketlerde satılmayacak. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerini artırarak sağlıksız ürünlerin satışına ilişkin yeni adımlar atmaya başladı. Bu kapsamda marketlerde limon sosu satışını yasakladı. Limon sosunun sağlığa zararlı olabileceğinden ve sos yerine limonun kendisinin tercih edilmesinin daha doğru olacağından ötürü söz konusu bu ürünün satılması yasaklanırken şimdi de yasaklılar listesine bir yenisi daha eklendi. İnsan sağlığını korumak adına yapılan bu çalışmalar kapsamında yasaklı ürünler listesi güncellendi.

yeni-proje-3-001.jpg

TÜKETİCİYİ YANILTAN ÜRÜNLER SATILMAYACAK

Günboyu’nda yer alan habere göre, Bakanlık tarafından güncellenen listeye yeni bir ürün eklendi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın attığı adımlar doğrultusunda tüketiciyi yanıltan cümleler ya da görseller içeren etiketlerin basılması yasaklandı.

yeni-proje-4.jpg

Öte yandan içerisinde tereyağı olmamasına rağmen ambalajında tereyağı görseli olan margarinlerin marketlerde satışına son verildi. Bakanlık, bu şekilde satılan margarinlerin satışını tamamen yasakladı. Bunun yanı sıra yeni kararlarla beraber market raflarında müşterilerin sık sık karşılaştığı tereyağı keyfi, tereyağı tadında ve tereyağı lezzeti gibi ifadelerin yazılı olduğu ürünlerin de satılmayacağı bildirildi.

yeni-proje-5.jpg

31 ARALIK 2024’TEN SONRA YASAK

Limon sosunun satılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında 31 aralık 2024 tarihinden sonra Türkiye’de satılmayacak. Öte yandan söz konusu ürünlerin konsantresi bile yasak olacak. Yasağa uymayan kişiler idari para cezasına çarptırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN