Marketler yoğurtları artık böyle satacak! Yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Raflarda boşuna aramayın

Marketler yoğurtları artık böyle satacak! Yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Raflarda boşuna aramayın

Taklit ve tağşişin önüne geçilmesi ve tüketicilerin korunması amacı ile Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda marketler yoğurtları artık böyle satacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karar ile birlikte marketlerdeki yoğurt satışında değişikliğe gidiliyor. Marketler artık yeni karara göre satış yapabilecek…

500 GRAMLA SINIRLANDIRILDI

Fermentasyon sonrasında ışıl işlem gören fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurtlar maksimum 500 gramlık ambalajlarda piyasaya sürülebilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girdi.

resmi-gazete-yogurt-karari-1-001.jpg

Bu kapsamda, fermentasyon sonrasında ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya sürülecek.

Tebliğ ile fermantasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplamda spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca maksimum ne kadar olacağına dair de düzenlemeye gidildi. Yapılan değişiklikler ile taklit ve tağşişle tüketicilerin yanıltılmasının da engellenmesi amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN