Mangal faciası! Vücudunun yüzde 40'ı yandı!

Piknik yapmak isteyen adam, mangal ateşine dezenfektan dökünce karı koca dehşeti yaşadı. Şans eseri 3 çocuk faciadan yara almazken genç kadının vücudunun yüzde 40’ı, eşinin ise yüzde 15’i yandı. Ağır yaralı kadın, facianın eşinin ateşi harlamak için dezenfektan dökmesiyle yaşandığını anlattı.

Mangal faciası İstanbul Başakşehir’de meydana geldi. 5, 8 ve 10 yaşlarındaki 3 çocuklarıyla birlikte piknik yapmaya giden 36 yaşındaki S. T. ve İ. T. çifti mangal yaptı. İddiaya göre İ. T. mangal ateşini artırmak için bir miktar dezenfektan dökünce 3 çocuk annesi kadın bir anda alevler içinde kaldı.

tyyyy.jpg

Eşine yardıma koşan adamın da vücudunda yanıklar oluştu. Çevredekiler çiftin üzerine su dökerek müdahale etti. Çiftin 3 çocuğu şans eseri faciadan yara almadan kurtulurken ağır yaralanan çift hastaneye kaldırıldı.

Genç kadının vücudunun yüzde 40’ında, eşinin ise yaklaşık yüzde 15’inde yanıklar olduğu görüldü.

'7 AĞIR AMELİYAT GEÇİRDİ'

Çiftin durumuna ilişkin konuşan Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, genç kadının 1 aylık tedavi ve 7 tane ağır ameliyat geçirdiğini anlatarak, taburcu aşamasına geldiğini belirtti.

Haftada en az 7-8 tane benzer mangal vakası geldiğini ifade eden Turan, yaralananların bazılarını hastaneye yatırarak bazılarını ise ayakta tedavi ettiklerini anlattı.

Vatandaşlara yanık sonrası yanan bölgeyi en az 10-15 dakika suda bekletmeleri gerektiğini hatırlatan Turan "Çok soğuk, çok buzlu suları da önermiyoruz. Diğer başka kimyasallar koyabiliyorlar, onları önermiyoruz ama suyla enerjinin alınması ve bölgenin temiz kalması akabinde de fazla geciktirilmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

'EŞİM ATEŞE DEZENFEKTAN DÖKTÜ'

Mangal yapmak üzere gittikleri alanda yaşadıklarını anlatan 36 yaşındaki 3 çocuk annesi S. T., eşinin mangal ateşine dezenfektan dökmesiyle, 2-3 metre uzakta olmasına rağmen ateşin birden üzerine sıçradığını anlattı. Önce vücudum su topladığını ifade eden genç kadın daha sonra, belli ameliyatlar ve en son da deri nakli olduğunu söyledi. 36 yaşındaki İ. T. vatandaşlara ateşe yanıcı madde dökmemelerini tavsiye etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN