Kirasını ödemeyen emekli huzurevine gidiyordu! Fiyatlara yüzde 360 zam: Emekli maaşını bile solladı

Kirasını ödemeyen emekli huzurevine gidiyordu! Fiyatlara yüzde 360 zam: Emekli maaşını bile solladı

Kirasını ödemeyen emekli huzurevine gidiyordu ama bu kez orası da yalan olacak! Fiyatlara yüzde 360 zam! Emekli maaşını bile solladı...

Emeklilerin düşük maaşlarla hayatta kalmaya çalıştığı bu dönemde, huzurevlerinde yaşanan ciddi fiyat artışları da büyük bir endişe kaynağı oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzurevlerindeki ücret artışlarına gerekçe olarak maliyetlerin yükselmesini işaret etti ve yeni fiyatların detaylarını paylaştı.

FİYAT ARTIŞLARI YÜZDE 360’A VARDI

Ücretsiz hizmet! Tamamını devlet karşılıyor! İşte başvuru şartları... - Ekonomi Haberleri

29 Ağustos 2024 tarihli bakanlık yazısında, ülke genelindeki huzurevleri ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerine gönderilen talimatlarla, eylül ayı itibariyle geçerli olacak yeni huzurevi fiyatları açıklandı. Bakanlık, artan maliyetlerin bu düzenlemenin temel nedeni olduğunu belirtti.

TEK VE ÇİFT KİŞİLİK ODA ÜCRETLERİ ARTTI

huzur-evi.webp

Yapılan zam kapsamında, huzurevlerindeki tek kişilik odaların fiyatı 3 bin 551 liradan 10 bin 652 liraya çıkarıldı. Çift kişilik odalarda ise kişi başı ücret daha önce 3 bin 110 lira iken, bu rakam 9 bin 331 liraya yükseltildi.

SÜİT ODALARDA YÜZDE 360 ZAM

huzur-evi-1-001.webp

Özellikle huzurevlerinde birlikte kalan çiftler için büyük bir darbe anlamına gelen zamlar, süit odalarda daha da dikkat çekici bir hal aldı. Çift kişilik süit odaların ücreti 4 bin 834 liradan 17 bin 336 liraya çıkarken, tek kişi için süit oda fiyatı ise 4 bin 437 liradan 13 bin 309 liraya yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN