Kimse İç Anadolu’dan bu güzelliği beklemiyordu… Türkiye’nin en uzun şelalesi o şehirde yatıyor

Kimse İç Anadolu’dan bu güzelliği beklemiyordu… Türkiye’nin en uzun şelalesi o şehirde yatıyor

Her bölgenin kendine has güzellikleri bulunuyor. Deniz, orman ve şelale gibi görüntüleri çoğunlukla Karadeniz, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde görmeye alışkınız. Ancak İç Anadolu Bölgesi'nde bu kadar güzel bir şelale olduğunu kimse tahmin etmiyordu. Üstelik Türkiye'nin en uzun şelalesi olarak biliniyor.

Türkiye'de farklı güzellikleri keşfetmek için şehir şehir gezenler bu güzelliği görmeden yapamayacak. Sivas'ın Gürün ilçesinde yer alan Suçatı Şelalesi eşsiz güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

SİVAS SUYUNA KAVUŞTU

Sivas'ın Gürün ilçesinde yaklaşık 100 yıldır tarımsal sulamaya Hasret Kalan bölgede yapılan proje ile birlikte yaklaşık 400 hektarlık tarım alanı suya doyuyor. Sulama projesi doğrultusunda 65 metre yükseklikten dökülen sulama suyu eşsiz bir güzelliği Sivas'a kazandırdı.

Saklı güzellik Suçatı Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Türkiye'nin en uzun şelalesi olarak bilinen Suçatı Şelalesi Sivas Valiliği ve ilgili kurumların girişimiyle çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor. Turkuaz rengi ile adeta doğal bir akvaryum oluşturan Gökpınar Gölü, Şuğul Kanyonu ve Suçatı Şelalesi ile birlikte ilçenin turizm potansiyeli de her geçen gün artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN