İzmir'den sonra Eminönü'nde korkutan görüntü: Elektrik kabloları tehlike saçıyor

İzmir'de sağanak yağışta yolda yürürken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişinin ardından Eminönü'nde de korkutan görüntüler ortaya çıktı. Semtte, açıkta bırakılan elektrik aksamının kablo uçlarının koli bandıyla kapatıldığı, duvarda bir kısmı kopan ve sarkan elektrik kabloları görüldü.

Eminönü'nde 14 Temmuz Pazar günü esnaf Murat Kaymaz, dükkanının üzerinde duvara sabitlenmiş elektrik kablolarını tutan kancanın bir bölümünün bulunduğu yerinden koptuğunu gösteren görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. Sökülen noktada kırılan duvardan taşların da düştüğü görülürken Kaymaz, olayın yaşandığı esnada elektrikten kaynaklı kıvılcımların da görüldüğünü belirtti.

9675832.jpg

Semtte farklı bir caddede ise elektrik aksamı barındıran bir altyapının açıkta bırakıldığı ve kablo uçlarının koli bandıyla kapatıldığı görüldü. Çok sayıda dükkanın yer aldığı, yerli ve yabancı turistlerin alışveriş için sıklıkla tercih ettiği bölgede, bazı aydınlatma kablolarının bakımsızlığı bazı kabloların ise zemine doğru sarkması dikkat çekti.

9675835.jpg

Endişe veren görüntülerin ardından akıllara, 12 Temmuz'da İzmir'de etkili olan sağanak yağışta iki kişinin yolda yürürken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olay geldi.

9675833.jpg

'İZMİR'DEKİ GİBİ İNSANLAR ÖLECEK'

Esnaf Kaymaz, sosyal medyada paylaştığı videoda yaşanan olayı, "Kablo şimdi bir kopsa sokak komple elektrik olacak. TEDAŞ'a da bilgi verdik. Hepsini arıyoruz. Kablo, taşlarla birlikte duvardan çıkmış. Ucunda elektrik de var, düşse İzmir'de insanlar öldü ya, aynı öyle burada da ölecekler." şeklinde aktardı.

9675839.jpg

'KABLOYU SADECE TENTE TUTUYOR, KORKUYORUZ'

Dün çıkan fırtınadan dolayı elektrik kablosunun bağlı olduğu taşların söküldüğünü ifade eden Kaymaz, "Burası kalabalıktı. Pazar günleri çarşımız çok kalabalık olur. Taşlar aşağı düşünce elektrik çıktığını gördüm ve aklıma İzmir’deki olay geldi. Korktuk, gerekli yerleri aradık. Durum bu korkuyoruz. Bakın kabloyu yalnızca karşı dükkanın tentesi tutuyor. Orada ok gibi demirler var, onu da geçtim. Elektrik akımı var, ihmalkarlık var." dedi.

9675834.jpg

'EMİNÖNÜ'NDE DE ÇOK VAR'

Eminönü’ne alışveriş için gelen Murat Demircan, caddedeki üstü parke taşıyla örtülmüş bir kablo aksamı hakkında, "Ben İzmir’deki olayı gördüm ve çok üzüldüm. Beni endişelendirdi. Belediye ve taşeronlarda sorumsuzluk diz boyu, ilgilenmiyorlar. İzmir’de de muhtemelen böyle bir şey oldu. İzmir’de de daha önce şikayet edilmiş ama çözülmemiş. Burada da çok var, rastlıyorum." dedi.

9675836.jpg

'SEL OLSA İZMİR'DEKİNİN BENZERİ BURADA DA OLUR'

Demircan, "Rastlamam bir şeyi değiştirmiyor. Şimdi gördüm, birazdan bir yağmur olsa sel olsa muhtemelen İzmir’dekinin benzeri burada da olur. Çünkü bakın koli bandıyla kapatmışlar maalesef. Zaten, öylesine yaşıyoruz, Allah dostluğuna" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN