İsrailli’nin küstahlığı Türkiye’yi birleştirdi: Ortak tepki yükseldi

İsrailli’nin küstahlığı Türkiye’yi birleştirdi: Ortak tepki yükseldi

Cumhurbaşkanı’nın “Biz nasıl Karabağ’a, Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız” sözlerine İsrail’den hadsiz karşılık... Erdoğan’ın resminin yanında “Saddam’ın son fotoğrafı”nı kullanarak imalı bir paylaşım yapan İsrail Dışişleri Bakanı’na toplumun her kesiminden çok sert tepki yükseldi: Haddinizi bilin, burası Irak değil.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Teşkilatı’nın bir otelde düzenlenen toplantısına katıldı. Erdoğan, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları ve işgaline sert tepki göstererek askeri müdahale uyarısı yaptı. Savunma sanayisinde Türkiye’nin geldiği noktaya dikkati çeken Erdoğan, bu gelişmelerin hiç kimseyi aldatmaması gerektiğini, çok güçlü olunması durumunda İsrail’in Filistin’e yaptıklarını yapamayacağını söyledi. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım. Eğer biz bugün İsrail’e karşı önümüze gelen evelallah lafları yapıyorsak, onlarla bütün ticareti kestiysek, ilişkilerimizi kestiysek.”

YRP’Yİ DE HEDEF ALDI

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’i de hedef alan Erdoğan şöyle dedi: “Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah’ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmud Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Bütün bu adımları biz atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi, bunu gör. Ama bunu göremeyecek kadar gözü var, görmüyor.”

TEL AVİV’İN ‘SADDAM’ BENZETMESİNE ORTAK TEPKİ: NETANYAHU’NUN SONU DA HİTLER GİBİ OLACAK

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan paylaşımı iki ülke arasında gerginliğe yol açarken Katz’ın hakaret içerikli paylaşımı büyük tepki topladı. Dışişleri Bakanlığı, Katz’ın sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak’ın eski lideri ve savaş suçlusu Saddam Hüseyin’in fotoğraflarını birleştirerek paylaştığı X postunda ‘’Erdoğan, Saddam Hüseyin’in yolundan gidiyor ve İsrail’i hedef almakla tehdit ediyor. Ancak orada (Irak’ta) neler olduğunu ve nasıl sona erdiğini hatırlamalı’’ diyen Katz’a cevap veren Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz” ifadelerine yer verildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş iser “Bu ahlaksızlıkları, insanlık cephesiyle birlikte hareket eden Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı asla yolundan döndüremeyecektir” dedi. Bakan Katz’ın benzetmesine pek çok kesimden de tepki yükseldi. İsrail’in soykırımcı olarak pervasızlığını sürdürdüğü vurgusu yapıldı.

SOSYAL MEDYADA ‘BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ’ AKIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’deki İsrail çıkışında ifade ettiği ‘Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız” sözleri sonrası sosyal medyada ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ paylaşımları yağdı. Bu cumle ile birlikte Cumhurbbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli dönemlerde çekilen ikonik fotoğraflarını paylaşan da oldu, Erdoğan’ı at sırtındakş Kudüs’ü fetheden Eyyübi Sultanı Selahattin Ayyubi’ye benzeten de oldu. Paylaşımları yapanlar arasında milletcvekilleri de vardı, üst düzey bürokratlar da. Bunlar arasında Polis Akademisi Öğretim Görevlisi Zülküf Yılmaz, Türkiye Anıtlar Vakfı Denetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, AK Partili Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi Derya Ayaydın da vardı.

HAMASET DOLU DİZGİN

foto.jpg

Cumhurbaşkanı’nın İsrail yönetimine dönük sert sözleri sonrası sosyal medyada bazı AK Partili hesapların ilginç paylaşımları dikkat çekti. Erdoğan’ı zırh içinde ve at üstünde tasvir eden görseller ‘hamaset’ tartışmasına yol açtı.

ERDOĞAN’IN ‘ÖZÜR DİLESİN’ DEDİĞİ MAHMUD ABBAS TÜRKİYE’YE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım” diyerek tepki gösterdfiği Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın resmi bir ziyaret kapsamında Türkiye’ye geleceği açıklandı. Filistin’in resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Ankara’daki Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas’ın kısa zaman içinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini belirtti.

ASKERİ HAZIRLIKLAR TAHKİM EDİLMELİ

Erdoğan’a destek veren MHP lideri Bahçeli İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a sert çıktı. “Her türlü senaryo gündemde olmalı, siyasi, stratejik ve askeri tüm hazırlıklar tahkim edilerek Türkiye’nin hafife alınacak bir ülke olmadığı teyit edilmelidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de İsrail’e yönelik “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok” sözlerine destek verdi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Saddam Hüseyin benzetmesine ise sert çıktı. “Siyasi, tarihi ve nesnel gerçeklerle asla bağdaşmayan alçak sözleri nefretle lanetliyorum” diyen Bahçeli’nin “Türk milleti kenetlenmiş ve soykırımcı İsrail’e karşı kilitlenmiştir. Elbette her türlü senaryo gündemde olmalı; siyasi, stratejik ve askeri tüm hazırlıklar tahkim edilerek Türkiye’nin hafife alınacak bir ülke olmadığı isabetle teyit edilmelidir.” açıklaması dikkat çekti.
Meclis’te konuşmaya davet edilen ve daveti kabul etmeyen Mahmud Abbas’a da tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi: “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise nerede durduğunu, tarih ve mazlumlar önündeki sorumluluğunu ihmalden süratle kaçınmalıdır. TBMM’ye davet edilmek, muhatabı için bir şereftir. Bu şerefi taşıyıp taşımama konusu ise Sayın Abbas’ın bileceği ve davranışıyla ispat edeceği bir husustur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN