İş cinayeti: Elektrik akımına kapılan işçi kurtarılamadı

İş cinayeti: Elektrik akımına kapılan işçi kurtarılamadı

Kayseri'de dere yatağı ıslahında çalışan Sedat Yılmaz, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Çalışma ortamının olumsuz koşulları, yönetim hataları, zamanında ve yeterli bakım yapılmaması, insan faktörlerinin göz ardı edilmesi, işçilere yeterli ve uygun eğitim verilmemesi, denetim eksikliği gibi sebeplerle iş kazaları can almaya devam ediyor. Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde dere yatağı ıslahında çalıştığı sırada, elektrik akımına kapılan Sedat Yılmaz (34), hayatını kaybetti.

KURTARILAMADI

Sedat Yılmaz'ın cenazesi, ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin İş Cinayeti Raporu’na göre, 2024 yılının ilk yedi ayına göre en az 1022 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Raporda, bu ay MESEM kapsamında çalıştırılırken hayatını kaybeden 9 çocuk işçiye dikkat çekildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN