Hayvanlarını otlatırken gördü, eline alıp inceleyince şok oldu! 4,5 kilo ağırlığında hazine: Böylesi ilk kez görülüyor

O ilimizde hayvanlarını otlattığı sırada gördü. Bulduğu şey karşısında şaşkına döndü. Böylesi ilk kez görülüyor! Tam 4,5 kilo ağırlığında, resmen hazine değerinde...

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı kasabasında çobanlık yapan 45 yaşındaki Lokman Atıl, doğada hayvanlarını otlattığı sırada yaklaşık 4.5 kilo ağırlığında deniz salyangozuna benzer bir fosil buldu. Bölgede daha önce de çeşitli fosil kalıntılarına rastlanmış olmasına rağmen, bu büyüklükte bir fosille ilk kez karşılaşıldı. Atıl, bulunan fosilin incelenip hangi döneme ait olduğunun araştırılmasını istiyor.

HAYVAN OTLARKEN DEV FOSİL BULDU

Uzun yıllardır çobanlık yapan Atıl, hayvanlarını otlatırken fark ettiği fosilin büyüklüğüne oldukça şaşırdığını belirtti. “Doğada birçok kez fosile denk geldik ama bu denli büyüğüne ilk kez denk geldik. Bunu hayvan otlatırken buldum. 4.5 kilo üzerinde geliyor. Bu kadar büyük fosilin bulunmasına şaşırdık. Yetkililerin bu fosili gelip incelemelerini istiyorum.” diyen Atıl, fosili kişisel koleksiyonuna dahil etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN