Hasadı başladı çiftçi perişan oldu! Fiyatlar aniden dibe çakıldı: Kilosu 35 TL’den satılıyor

Hasadı başladı çiftçi perişan oldu! Fiyatlar aniden dibe çakıldı: Kilosu 35 TL’den satılıyor

Bursa'nın İznik ilçesinde herkesin severek tükettiği o lezzette hasat süreci tamamlandı. Fiyatlar ani bir düşüşe geçerken kilogram fiyatı 35 TL'yi buldu. Hem rekolte düşük hem de fiyatı.

Bursa'nın İznik ilçesinde üretilen Napolyon kirazında hasat süreci tamamlandı. Çiftçiler hem rekoltenin hem de fiyatların düşüşe geçtiğini belirtirken kilogram fiyatının 35 TL'den satıldığını söyledi. Erken hasat süreci ile birlikte ürünler pazardaki yerlerine almaya devam ediyor.

ERKENCİ HASAT TAMAMLANDI FİYATI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Kiraz sezonunda bekletilen verimi alamayan çiftçiler rekoltenin düşük olduğunu söyledi. Napolyon kirazı İlk çıktığında 50 TL'den satılırken şimdilerde fiyatı 35 TL'ye kadar geriledi. Çiçekli'de üretim yapan çiftçiler önceki yıllara kıyasla kiraz ağaçlarının azaldığını ifade etti.

Bursa'da Napolyon kirazı dalında kaldı! Üretici zorda - Lodoshaber.Com

Çiftçi Hasan Yakşi, hasat sürecinin erken bittiğini belirterek eskisi kadar ağaç kalmadığını ifade etti. Aşırı yağışlar nedeniyle hasat zamanı kirazlarda çatlama olması nedeniyle toplayamadıklarını dile getiren Yakşi, “Verim alamayınca da kiraz ağaçları söküldü. Daha önce bizim köyümüzde bir kişi 100-110 kişi kiraz toplarken, şimdi 10-20 kasa kiraz toplanıyor. Zamanla ağaçlar daha da azalacak gibi duruyor.” sözlerini dile getirdi.

REKOLTE BEKLENENİN ALTINDA KALDI

Kiraz bahçelerinde rekoltenin düşük olduğunu ifade eden üretici Evrim Mutlu, geçtiğimiz seneye kıyasla bu yıl üretimin çok az olduğunu söyledi. İklimlerin değiştiğini ve istenilen verimin alınamadığını ifade eden Mutlu, geçtiğimiz yıl ağaçların dolu dolu olduğunu ve bir ağaçtan 4-5 kasa ürün alınabildiğini aktardı.

Bursa'da 'Napolyon' kirazı çiftçinin yüzünü güldürdü - Bursada Bugün - Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa

Evrim Mutlu, “Bizim ağaçlarımız daha yeni fidan. Büyük ağaç değil. Kiraz fiyatları da ucuza gidiyor. 50 liradan başladık, 35 liraya kadar fiyatlar düştü. Maliyetler de yükseldi. Bir işçinin maliyeti bin TL. Bir kişi sadece kendine toplayabiliyor. Durum böyle olunca, kesimler oluyor. Biz bu kiraz bahçesini kesip, şeftali bahçesine çevirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN